Nabeschouwing Cardiff City - Leicester City (0-2) || Championship 2023/2024

Vrijdag 29 december 2023 - 20:45 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Cardiff City het vrijdag 29 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Cardiff City Stadium in Cardiff.

Via de Cardiff City - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cardiff City - Leicester City (0-2)

Het Championship duel tussen Cardiff City en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter John Busby geëindigd in een 0-2 overwinning voor Leicester City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Kiernan Dewsbury-Hall, waarmee Leicester City met 0-1 de leiding nam. Leicester City vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van James Justin op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Leicester City.

LIVE Cardiff City - Leicester City 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cardiff City - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Leicester City Doelpunt Kiernan Dewsbury-Hall met assist van Abdul Fatawu Issahaku Leicester City 0-1
40' Wissel Cardiff City Wissel Yakou Méïté voor Karlan Grant Cardiff City
47' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor Joe Ralls Cardiff City
55' Doelpunt Leicester City Doelpunt James Justin met assist van Abdul Fatawu Issahaku Leicester City 0-2
60' Wissel Cardiff City Wissel Rubin Colwill voor Joe Ralls Cardiff City
60' Wissel Cardiff City Wissel Ollie Tanner voor Josh Bowler Cardiff City
66' Wissel Cardiff City Wissel Callum Robinson voor Kion Etete Cardiff City
69' Wissel Leicester City Wissel Cesare Casadei voor Wilfred Ndidi Leicester City
82' Wissel Leicester City Wissel Thomas Cannon voor Patson Daka Leicester City
Video hoogtepunten en samenvatting Cardiff City - Leicester City
Opstellingen Cardiff City - Leicester City
De opstellingen van Cardiff City en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cardiff City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Cardiff City - Leicester City

Cardiff City en Leicester City treffen elkaar in de 25e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Busby en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cardiff City en Leicester City in de Championship vond plaats op 19 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leicester City. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Cardiff City favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Leicester City slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Cardiff City 7
Winst Leicester City 6
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cardiff City op een 11e positie staat, terwijl we Leicester City terugvinden op de 1e plaats.