Nabeschouwing Leeds United - Burton Albion (5-0) || Championship 2017/2018

Zaterdag 9 september 2017 - 16:00 uur

In de Championship 2017/2018 neemt Leeds United het zaterdag 9 september 2017 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Burton Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Burton Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Burton Albion (5-0)

Het Championship duel tussen Leeds United en Burton Albion is onder leiding van scheidsrechter Oliver Langford geëindigd in een 5-0 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door P. Lasogga, waarmee Leeds United met 1-0 de leiding nam. Leeds United vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Philips op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Leeds United vervolgens op 3-0. Het was P. Hernandez die vanaf 11 meter wist te scoren in de 44e minuut.

Ook na de derde treffer nam Leeds United geen gas terug, waardoor in de 54e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van K. Roofe. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Leeds United. Deze werd gescoord door P. Lasogga in de 59e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Oliver Langford en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Leeds United.

LIVE Leeds United - Burton Albion 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Burton Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Lasogga met assist van E. OKane Leeds United 1-0
34' Gele kaart Burton Albion Gele kaart voor K. McFadzean Burton Albion
35' Doelpunt Leeds United Doelpunt K. Philips met assist van E. OKane Leeds United 2-0
38' Wissel Burton Albion Wissel L. Dyer voor K. McFadzean Burton Albion
44' Penalty Leeds United Penalty P. Hernandez Leeds United 3-0
46' Wissel Leeds United Wissel S. Dallas voor V. Anita Leeds United
54' Doelpunt Leeds United Doelpunt K. Roofe met assist van P. Lasogga Leeds United 4-0
59' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Lasogga met assist van K. Roofe Leeds United 5-0
60' Wissel Burton Albion Wissel M. Sordell voor S. Scannell Burton Albion
62' Wissel Leeds United Wissel J. Grot voor P. Lasogga Leeds United
66' Wissel Burton Albion Wissel M. Palmer voor J. Mason Burton Albion
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Burton Albion
Opstellingen Leeds United - Burton Albion

Voorbeschouwing Leeds United - Burton Albion

Leeds United en Burton Albion treffen elkaar in de 6e speelronde van de Championship van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Oliver Langford en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Burton Albion in de Championship vond plaats op 22 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Burton Albion. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Leeds United als Burton Albion wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Leeds United 1
Winst Burton Albion 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 3e positie staat, terwijl we Burton Albion terugvinden op de 21e plaats.