Nabeschouwing Leeds United - Leicester City (3-1) || Championship 2023/2024

Vrijdag 23 februari 2024 - 21:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Leeds United het vrijdag 23 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Leicester City (3-1)

Het Championship duel tussen Leeds United en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 3-1 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door Wout Faes, waarmee Leicester City met 0-1 de leiding nam. Leeds United kwam in de 80e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Connor Roberts, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 83e minuut zette Archie Gray zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Leeds United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 94 minuten werd de voorsprong voor Leeds United vergroot nadat Patrick Bamford de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Leeds United.

LIVE Leeds United - Leicester City 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Leicester City Doelpunt Wout Faes met assist van Patson Daka Leicester City 0-1
19' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Ricardo Pereira Leicester City
48' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Joe Rodon Leeds United
52' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Ethan Ampadu Leeds United
64' Wissel Leeds United Wissel Patrick Bamford voor Joël Piroe Leeds United
64' Wissel Leeds United Wissel Daniel James voor Wilfried Gnonto Leeds United
73' Wissel Leeds United Wissel Connor Roberts voor Junior Firpo Leeds United
75' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Glen Kamara Leeds United
78' Wissel Leicester City Wissel Thomas Cannon voor Patson Daka Leicester City
78' Wissel Leicester City Wissel Kasey McAteer voor Stephy Mavididi Leicester City
80' Doelpunt Leeds United Doelpunt Connor Roberts Leeds United 1-1
83' Doelpunt Leeds United Doelpunt Archie Gray met assist van Georginio Rutter Leeds United 2-1
87' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Connor Roberts Leeds United
88' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Illan Meslier Leeds United
94' Doelpunt Leeds United Doelpunt Patrick Bamford met assist van Daniel James Leeds United 3-1
93' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Jannik Vestergaard Leicester City
91' Wissel Leeds United Wissel Jaidon Anthony voor Crysencio Summerville Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Leicester City
Opstellingen Leeds United - Leicester City
De opstellingen van Leeds United en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.