Nabeschouwing Leeds United - Millwall (3-4) || Championship 2017/2018

Zaterdag 20 januari 2018 - 16:00 uur

In de Championship 2017/2018 neemt Leeds United het zaterdag 20 januari 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Millwall. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Millwall live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Millwall (3-4)

Het Championship duel tussen Leeds United en Millwall is onder leiding van scheidsrechter David Coote geëindigd in een 3-4 overwinning voor Millwall. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door A. OBrien, waarmee Millwall met 0-1 de leiding nam. In de 37e minuut moest L. Cooper van het veld vertrekken nadat scheidsrechter David Coote een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Leeds United verder met een speler minder. In de 42e werd de voorsprong voor Millwall verdubbeld dankzij een doelpunt van L. Gregory.

In de 46e minuut was het Leeds United dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van P. Lasogga. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat K. Roofe van Leeds United de 2-2 maakte in de 55e minuut. Leeds United kwam op voorsprong nadat P. Lasogga de 3-2 wist te maken na 62 minuten. In de 87e minuut viel even later opnieuw een doelpunt. Het was T. Elliott die de score op 3-3 zette en daarmee Millwall weer op gelijke hoogte bracht. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door J. Wallace van Millwall die daarmee in de 92e minuut de eindstand bepaalde: 3-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter David Coote bij een 3-4 eindstand in het voordeel van Millwall.

LIVE Leeds United - Millwall 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Millwall teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Millwall Doelpunt A. OBrien met assist van S. Morison Millwall 0-1
37' Rode kaart Leeds United Rode kaart voor L. Cooper Leeds United
41' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor P. Jansson Leeds United
42' Doelpunt Millwall Doelpunt L. Gregory met assist van S. Morison Millwall 0-2
43' Wissel Leeds United Wissel M. Pennington voor R. Vieira Leeds United
46' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Lasogga met assist van K. Roofe Leeds United 1-2
51' Gele kaart Millwall Gele kaart voor S. Hutchinson Millwall
55' Doelpunt Leeds United Doelpunt K. Roofe Leeds United 2-2
58' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor E. Alioski Leeds United
62' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Lasogga met assist van P. Hernandez Leeds United 3-2
63' Wissel Millwall Wissel S. Ferguson voor A. OBrien Millwall
66' Wissel Millwall Wissel T. Elliott voor J. Meredith Millwall
74' Wissel Leeds United Wissel S. Dallas voor K. Roofe Leeds United
82' Wissel Millwall Wissel M. Romeo voor C. McLaughlin Millwall
83' Wissel Leeds United Wissel C. Shaughnessy voor P. Lasogga Leeds United
86' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor K. Philips Leeds United
87' Doelpunt Millwall Doelpunt T. Elliott met assist van J. Cooper Millwall 3-3
92' Doelpunt Millwall Doelpunt J. Wallace Millwall 3-4
94' Gele kaart Millwall Gele kaart voor T. Elliott Millwall
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Millwall
Opstellingen Leeds United - Millwall

Voorbeschouwing Leeds United - Millwall

Leeds United en Millwall treffen elkaar in de 28e speelronde van de Championship van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Coote en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Millwall in de Championship vond plaats op 16 september 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Millwall. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Leeds United favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Millwall slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Leeds United 8
Winst Millwall 5
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 7e positie staat, terwijl we Millwall terugvinden op de 16e plaats.