Nabeschouwing Leeds United - Sunderland (0-0) || Championship 2023/2024

Dinsdag 9 april 2024 - 21:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Leeds United het dinsdag 9 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sunderland. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Sunderland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Sunderland (0-0)

De Championship 2023/2024 wedstrijd tussen Leeds United en Sunderland geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het was Leeds United dat gedurende de wedstrijd het meeste balbezit had en van daaruit probeerde om iets te creëren. Sunderland kreeg de meeste kansen op een voorsprong, maar had vandaag niet de scherpte om deze kansen ook daadwerkelijk om te zetten in een doelpunt.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Tim Robinson niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Leeds United - Sunderland 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Sunderland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Daniel Ballard Sunderland
46' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Luke ONien Sunderland
57' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor C. Rigg Sunderland
60' Wissel Sunderland Wissel P. Roberts voor C. Rigg Sunderland
62' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Jobe Bellingham Sunderland
69' Wissel Sunderland Wissel A. Alese voor T. Pembélé Sunderland
70' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Glen Kamara Leeds United
70' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Junior Firpo Leeds United
71' Wissel Leeds United Wissel W. Gnonto voor Glen Kamara Leeds United
82' Wissel Leeds United Wissel Mateo Joseph voor P. Bamford Leeds United
82' Wissel Leeds United Wissel Joël Piroe voor Daniel James Leeds United
83' Wissel Leeds United Wissel Connor Roberts voor A. Gray Leeds United
94' Wissel Sunderland Wissel Luís Semedo voor Jobe Bellingham Sunderland
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Sunderland
Opstellingen Leeds United - Sunderland
De opstellingen van Leeds United en Sunderland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sunderland zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Leeds United - Sunderland

Leeds United en Sunderland treffen elkaar in de 42e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tim Robinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Sunderland in de Championship vond plaats op 12 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sunderland. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Sunderland favoriet. 3 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Leeds United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leeds United 1
Winst Sunderland 3
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 3e positie staat, terwijl we Sunderland terugvinden op de 13e plaats.