Nabeschouwing Leeds United - Swansea City (3-1) || Championship 2023/2024

Woensdag 29 november 2023 - 20:45 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Leeds United het woensdag 29 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Swansea City. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Swansea City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Swansea City (3-1)

Het Championship duel tussen Leeds United en Swansea City is onder leiding van scheidsrechter Samuel Allison geëindigd in een 3-1 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Swansea City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Jamie Paterson. Leeds United kwam in de 4e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Joël Piroe, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette Georginio Rutter zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Leeds United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 61 minuten werd de voorsprong voor Leeds United vergroot nadat Daniel James de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Leeds United.

LIVE Leeds United - Swansea City 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Swansea City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Swansea City Doelpunt Jamie Paterson Swansea City 0-1
4' Doelpunt Leeds United Doelpunt Joël Piroe met assist van Crysencio Summerville Leeds United 1-1
48' Doelpunt Leeds United Doelpunt Georginio Rutter met assist van Ethan Ampadu Leeds United 2-1
61' Doelpunt Leeds United Doelpunt Daniel James met assist van Georginio Rutter Leeds United 3-1
70' Wissel Leeds United Wissel Patrick Bamford voor Georginio Rutter Leeds United
70' Wissel Swansea City Wissel Harry Darling voor Josh Key Swansea City
70' Wissel Leeds United Wissel Wilfried Gnonto voor Daniel James Leeds United
71' Wissel Swansea City Wissel Liam Cullen voor Oliver Cooper Swansea City
71' Wissel Swansea City Wissel Charlie Patino voor Jay Fulton Swansea City
73' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor Jamal Lowe Swansea City
79' Wissel Swansea City Wissel Yannick Bolasie voor Jerry Yates Swansea City
79' Wissel Swansea City Wissel Liam Walsh voor Jamie Paterson Swansea City
80' Wissel Leeds United Wissel Jaidon Anthony voor Crysencio Summerville Leeds United
80' Wissel Leeds United Wissel Junior Firpo voor Sam Byram Leeds United
89' Wissel Leeds United Wissel Liam Cooper voor Pascal Struijk Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Swansea City
Opstellingen Leeds United - Swansea City
De opstellingen van Leeds United en Swansea City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Swansea City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.