Nabeschouwing Leicester City - Leeds United (0-1) || Championship 2023/2024

Vrijdag 3 november 2023 - 21:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Leicester City het vrijdag 3 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Leeds United (0-1)

Het Championship duel tussen Leicester City en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Dean Whitestone geëindigd in een 0-1 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 58e minuut door Georginio Rutter, waarmee Leeds United met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Leeds United dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Leeds United uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Leicester City - Leeds United 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Sam Byram Leeds United
27' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Daniel Farke Leeds United
58' Doelpunt Leeds United Doelpunt Georginio Rutter Leeds United 0-1
59' Wissel Leicester City Wissel Kelechi Iheanacho voor Jamie Vardy Leicester City
67' Wissel Leicester City Wissel Hamza Choudhury voor Cesare Casadei Leicester City
84' Wissel Leeds United Wissel Patrick Bamford voor Joël Piroe Leeds United
84' Wissel Leeds United Wissel Ilia Gruev voor Georginio Rutter Leeds United
88' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Crysencio Summerville Leeds United
89' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Hamza Choudhury Leicester City
90' Wissel Leeds United Wissel Wilfried Gnonto voor Crysencio Summerville Leeds United
94' Wissel Leeds United Wissel Jaidon Anthony voor Daniel James Leeds United
94' Wissel Leeds United Wissel Luke Ayling voor Archie Gray Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Leeds United
Opstellingen Leicester City - Leeds United
De opstellingen van Leicester City en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Leicester City - Leeds United

Leicester City en Leeds United treffen elkaar in de 15e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dean Whitestone en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leicester City en Leeds United in de Championship vond plaats op 18 januari 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leicester City. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Leicester City favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Leeds United slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Leicester City 4
Winst Leeds United 3
Gelijkspel 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leicester City op een 1e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 3e plaats.