Nabeschouwing Norwich City - Leeds United (2-3) || Championship 2023/2024

Zaterdag 21 oktober 2023 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Norwich City het zaterdag 21 oktober 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Carrow Road in Norwich.

Via de Norwich City - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Norwich City - Leeds United (2-3)

Het Championship duel tussen Norwich City en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter John Busby geëindigd in een 2-3 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Norwich City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Shane Duffy. Norwich City vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Gabriel Sara op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van Shane Duffy zorgde ervoor dat Leeds United in de 63e minuut op 2-1 kwam te staan.

Na 77 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Crysencio Summerville de 2-2 maakte voor Leeds United. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Leeds United dat in de 85e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Crysencio Summerville de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter John Busby en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Leeds United.

LIVE Norwich City - Leeds United 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Norwich City - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Norwich City Doelpunt Shane Duffy met assist van Gabriel Sara Norwich City 1-0
10' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor Shane Duffy Norwich City
19' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Crysencio Summerville Leeds United
31' Wissel Norwich City Wissel George Long voor Angus Gunn Norwich City
34' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor Gabriel Sara Norwich City
43' Doelpunt Norwich City Doelpunt Gabriel Sara met assist van Onel Hernández Norwich City 2-0
46' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Joe Rodon Leeds United
61' Wissel Norwich City Wissel Tony Springett voor Onel Hernández Norwich City
63' Eigen doelpunt Leeds United Eigen doelpunt Shane Duffy Leeds United 2-1
70' Wissel Leeds United Wissel Patrick Bamford voor Glen Kamara Leeds United
70' Wissel Leeds United Wissel Wilfried Gnonto voor Sam Byram Leeds United
77' Doelpunt Leeds United Doelpunt Crysencio Summerville met assist van Wilfried Gnonto Leeds United 2-2
77' Wissel Norwich City Wissel Adam Forshaw voor Liam Gibbs Norwich City
78' Wissel Norwich City Wissel Christian Fassnacht voor Jonathan Rowe Norwich City
78' Wissel Norwich City Wissel Ui-Jo Hwang voor Adam Idah Norwich City
84' Wissel Leeds United Wissel Jaidon Anthony voor Daniel James Leeds United
85' Doelpunt Leeds United Doelpunt Crysencio Summerville met assist van Georginio Rutter Leeds United 2-3
87' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Illan Meslier Leeds United
95' Wissel Leeds United Wissel Luke Ayling voor Joël Piroe Leeds United
95' Wissel Leeds United Wissel Liam Cooper  voor Crysencio Summerville Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Norwich City - Leeds United
Opstellingen Norwich City - Leeds United
De opstellingen van Norwich City en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Norwich City gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.