Nabeschouwing Rotherham United - Leeds United (1-1) || Championship 2023/2024

Vrijdag 24 november 2023 - 21:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Rotherham United het vrijdag 24 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in AESSEAL New York Stadium in Rotherham.

Via de Rotherham United - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rotherham United - Leeds United (1-1)

De Championship 2023/2024 wedstrijd tussen Rotherham United en Leeds United geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Crysencio Summerville, waarmee Leeds United met 0-1 de leiding nam. Rotherham United kwam na 46 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Hakeem Odofin, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Rotherham United - Leeds United 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rotherham United - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Leeds United Doelpunt Crysencio Summerville met assist van Georginio Rutter Leeds United 0-1
46' Doelpunt Rotherham United Doelpunt Hakeem Odofin Rotherham United 1-1
70' Wissel Leeds United Wissel Patrick Bamford voor Georginio Rutter Leeds United
70' Wissel Leeds United Wissel Wilfried Gnonto voor Junior Firpo Leeds United
70' Wissel Leeds United Wissel Ian Carlo Poveda voor Glen Kamara Leeds United
72' Wissel Rotherham United Wissel Dexter Lembikisa voor Sebastian Revan Rotherham United
72' Wissel Rotherham United Wissel Jordan Hugill voor Sam Nombe Rotherham United
80' Wissel Leeds United Wissel Pascal Struijk voor Liam Cooper Leeds United
85' Wissel Leeds United Wissel Jaidon Anthony voor Daniel James Leeds United
94' Wissel Rotherham United Wissel Jamie Lindsay voor Oliver Rathbone Rotherham United
Video hoogtepunten en samenvatting Rotherham United - Leeds United
Opstellingen Rotherham United - Leeds United
De opstellingen van Rotherham United en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rotherham United gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Rotherham United - Leeds United

Rotherham United en Leeds United treffen elkaar in de 17e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Oliver Langford en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rotherham United en Leeds United in de Championship vond plaats op 26 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leeds United. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Leeds United favoriet. 4 keer wist de ploeg van Rotherham United te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Rotherham United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rotherham United 3
Winst Leeds United 4
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rotherham United op een 22e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 3e plaats.