Nabeschouwing Rotherham United - Stoke City (0-1) || Championship 2023/2024

Zaterdag 13 januari 2024 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Rotherham United het zaterdag 13 januari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Stoke City. De wedstrijd wordt gespeeld in AESSEAL New York Stadium in Rotherham.

Via de Rotherham United - Stoke City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rotherham United - Stoke City (0-1)

Het Championship duel tussen Rotherham United en Stoke City is onder leiding van scheidsrechter Keith Stroud geëindigd in een 0-1 overwinning voor Stoke City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 49e minuut door Lewis Baker, waarmee Stoke City met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Stoke City uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Rotherham United - Stoke City 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rotherham United - Stoke City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

49' Doelpunt Stoke City Doelpunt Lewis Baker Stoke City 0-1
64' Wissel Rotherham United Wissel Tom Eaves voor Jordan Hugill Rotherham United
65' Wissel Rotherham United Wissel Cafú voor Oliver Rathbone Rotherham United
65' Wissel Stoke City Wissel Mehdi Léris voor Sead Hakšabanović Stoke City
73' Wissel Rotherham United Wissel Arvin Appiah voor Lee Peltier Rotherham United
73' Wissel Rotherham United Wissel Jamie Lindsay voor Sam Clucas Rotherham United
78' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Wouter Burger Stoke City
80' Wissel Stoke City Wissel Tyrese Campbell voor Ryan Mmaee Stoke City
82' Wissel Rotherham United Wissel Georgie Kelly voor Sam Nombe Rotherham United
86' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor Tom Eaves Rotherham United
88' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor Cafú Rotherham United
89' Wissel Stoke City Wissel Ben Pearson voor Luke Cundle Stoke City
94' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Ben Pearson Stoke City
98' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Jordan Thompson Stoke City
Video hoogtepunten en samenvatting Rotherham United - Stoke City
Opstellingen Rotherham United - Stoke City
De opstellingen van Rotherham United en Stoke City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rotherham United gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Stoke City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Rotherham United - Stoke City

Rotherham United en Stoke City treffen elkaar in de 27e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Keith Stroud en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rotherham United en Stoke City in de Championship vond plaats op 5 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Stoke City. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Stoke City favoriet. 2 keer wist de ploeg van Rotherham United te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Rotherham United. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rotherham United 1
Winst Stoke City 2
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rotherham United op een 24e positie staat, terwijl we Stoke City terugvinden op de 19e plaats.