Nabeschouwing Rotherham United - Swansea City (1-2) || Championship 2023/2024

Zaterdag 9 december 2023 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Rotherham United het zaterdag 9 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Swansea City. De wedstrijd wordt gespeeld in AESSEAL New York Stadium in Rotherham.

Via de Rotherham United - Swansea City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rotherham United - Swansea City (1-2)

Het Championship duel tussen Rotherham United en Swansea City is onder leiding van scheidsrechter Joshua Smith geëindigd in een 1-2 overwinning voor Swansea City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Daniel Ayala van Rotherham United. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 17e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel in de eerste helft, na 45 minuten was het Charlie Patino die Swansea City op een 0-1 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Sam Nombe namens Rotherham United in de 64e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 73e minuut was het Swansea City dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van Jerry Yates, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Joshua Smith, waardoor Swansea City dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Rotherham United - Swansea City 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rotherham United - Swansea City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor Daniel Ayala Rotherham United
17' Tweede gele kaart Rotherham United Tweede gele kaart voor Daniel Ayala Rotherham United
18' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor Harry Darling Swansea City
39' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor Jamal Lowe Swansea City
45' Doelpunt Swansea City Doelpunt Charlie Patino Swansea City 0-1
46' Wissel Rotherham United Wissel Sean Morrison voor Arvin Appiah Rotherham United
58' Wissel Swansea City Wissel Jerry Yates voor Yannick Bolasie Swansea City
64' Doelpunt Rotherham United Doelpunt Sam Nombe Rotherham United 1-1
67' Wissel Swansea City Wissel Liam Walsh voor Charlie Patino Swansea City
73' Doelpunt Swansea City Doelpunt Jerry Yates Swansea City 1-2
76' Wissel Rotherham United Wissel Jordan Hugill voor Sam Nombe Rotherham United
77' Wissel Rotherham United Wissel Grant Hall voor Jamie Lindsay Rotherham United
79' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor Oliver Rathbone Rotherham United
85' Wissel Rotherham United Wissel Georgie Kelly voor Oliver Rathbone Rotherham United
86' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor Grant Hall Rotherham United
90' Wissel Rotherham United Wissel Tom Eaves voor Lee Peltier Rotherham United
96' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor Bashir Humphreys Swansea City
92' Wissel Swansea City Wissel Liam Cullen voor Jamie Paterson Swansea City
93' Wissel Swansea City Wissel Bashir Humphreys voor Josh Tymon Swansea City
Video hoogtepunten en samenvatting Rotherham United - Swansea City
Opstellingen Rotherham United - Swansea City
De opstellingen van Rotherham United en Swansea City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rotherham United gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Swansea City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.