Nabeschouwing Southampton - Birmingham City (3-1) || Championship 2023/2024

Zaterdag 28 oktober 2023 - 13:30 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Southampton het zaterdag 28 oktober 2023 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Birmingham City (3-1)

Het Championship duel tussen Southampton en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter David Webb geëindigd in een 3-1 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Taylor Harwood-Bellis, waarmee Southampton met 1-0 de leiding nam. Southampton vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Carlos Alcaraz op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 58e minuut wist Birmingham City de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Jay Stansfield.

Na 86 minuten werd de voorsprong voor Southampton vergroot nadat Adam Armstrong de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Southampton.

LIVE Southampton - Birmingham City 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Southampton Doelpunt Taylor Harwood-Bellis met assist van Adam Armstrong Southampton 1-0
22' Doelpunt Southampton Doelpunt Carlos Alcaraz met assist van Kamaldeen Sulemana Southampton 2-0
44' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Emanuel Aiwu Birmingham City
57' Wissel Birmingham City Wissel Jay Stansfield voor Siriki Dembélé Birmingham City
58' Doelpunt Birmingham City Doelpunt Jay Stansfield Birmingham City 2-1
69' Wissel Southampton Wissel Joe Aribo voor Carlos Alcaraz Southampton
69' Wissel Birmingham City Wissel Gary Gardner voor Krystian Bielik Birmingham City
69' Wissel Birmingham City Wissel Scott Hogan voor Oliver Burke Birmingham City
76' Wissel Southampton Wissel Ryan Fraser voor Kamaldeen Sulemana Southampton
76' Wissel Birmingham City Wissel Marc Roberts voor Emanuel Aiwu Birmingham City
77' Wissel Birmingham City Wissel Koji Miyoshi voor Lukas Jutkiewicz Birmingham City
80' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Gary Gardner Birmingham City
81' Wissel Southampton Wissel Shea Charles voor Will Smallbone Southampton
82' Wissel Southampton Wissel Samuel Edozie voor Stuart Armstrong Southampton
86' Doelpunt Southampton Doelpunt Adam Armstrong met assist van Samuel Edozie Southampton 3-1
93' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Jordan James Birmingham City
99' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Jay Stansfield Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Birmingham City
Opstellingen Southampton - Birmingham City
De opstellingen van Southampton en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.