Nabeschouwing Southampton - Huddersfield Town (5-3) || Championship 2023/2024

Zaterdag 10 februari 2024 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Southampton het zaterdag 10 februari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Huddersfield Town. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Huddersfield Town live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Huddersfield Town (5-3)

Het Championship duel tussen Southampton en Huddersfield Town is onder leiding van scheidsrechter David Webb geëindigd in een 5-3 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door Sorba Thomas, waarmee Huddersfield Town met 0-1 de leiding nam. Huddersfield Town vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van David Kasumu op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut wist Southampton de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Joe Rothwell.

Na 50 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Joe Rothwell de 2-2 maakte voor Southampton. Huddersfield Town leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 65 minuten op voorsprong na een goal van Alex Matos: 2-3. In de 80e werkte Tom Lees de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 3-3 kwam te staan. Het volgende doelpunt van Southampton viel in de 84e minuut en betekende de 4-3. Het doelpunt kwam op naam van Sékou Mara. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Southampton. Het was Samuel Edozie die in de 91e minuut de stand op 5-3 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter David Webb bij een 5-3 eindstand in het voordeel van Southampton.

LIVE Southampton - Huddersfield Town 5-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Huddersfield Town teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Huddersfield Town Gele kaart voor Brodie Spencer Huddersfield Town
23' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Jan Bednarek Southampton
33' Wissel Southampton Wissel Joe Rothwell voor Flynn Downes Southampton
36' Doelpunt Huddersfield Town Doelpunt Sorba Thomas met assist van Jack Rudoni Huddersfield Town 0-1
39' Gele kaart Huddersfield Town Gele kaart voor Jack Rudoni Huddersfield Town
45' Doelpunt Huddersfield Town Doelpunt David Kasumu met assist van Sorba Thomas Huddersfield Town 0-2
46' Wissel Southampton Wissel Ryan Manning voor Southampton
46' Gele kaart Southampton Gele kaart voor David Brooks Ché Adams Southampton
49' Doelpunt Southampton Doelpunt Joe Rothwell Southampton 1-2
50' Doelpunt Southampton Doelpunt Joe Rothwell met assist van David Brooks Southampton 2-2
65' Doelpunt Huddersfield Town Doelpunt Alex Matos met assist van Brodie Spencer Huddersfield Town 2-3
67' Wissel Huddersfield Town Wissel Ben Jackson voor Brodie Spencer Huddersfield Town
71' Wissel Southampton Wissel Samuel Edozie voor Ryan Fraser Southampton
71' Wissel Southampton Wissel Kamaldeen Sulemana voor Stuart Armstrong Southampton
74' Gele kaart Huddersfield Town Gele kaart voor Ben Jackson Huddersfield Town
77' Wissel Huddersfield Town Wissel Patrick Jones voor Josh Koroma Huddersfield Town
79' Wissel Southampton Wissel Sékou Mara voor Adam Armstrong Southampton
80' Eigen doelpunt Southampton Eigen doelpunt Tom Lees Southampton 3-3
84' Doelpunt Southampton Doelpunt Sékou Mara met assist van David Brooks Southampton 4-3
87' Wissel Huddersfield Town Wissel Brahima Diarra voor Jonathan Hogg Huddersfield Town
87' Wissel Huddersfield Town Wissel Bojan Radulović voor David Kasumu Huddersfield Town
87' Wissel Huddersfield Town Wissel Ben Wiles voor Alex Matos Huddersfield Town
91' Doelpunt Southampton Doelpunt Samuel Edozie met assist van Sékou Mara Southampton 5-3
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Huddersfield Town
Opstellingen Southampton - Huddersfield Town
De opstellingen van Southampton en Huddersfield Town zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Huddersfield Town zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.