Nabeschouwing Southampton - Swansea City (5-0) || Championship 2023/2024

Dinsdag 26 december 2023 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Southampton het dinsdag 26 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Swansea City. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Swansea City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Swansea City (5-0)

Het Championship duel tussen Southampton en Swansea City is onder leiding van scheidsrechter Keith Stroud geëindigd in een 5-0 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Joe Aribo, waarmee Southampton met 1-0 de leiding nam. Southampton vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Samuel Edozie op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 74e minuut volgde een derde treffer van Southampton, waarmee Ryan Fraser zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Southampton geen gas terug, waardoor in de 87e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Ryan Fraser. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Southampton. Deze werd gescoord door Ché Adams in de 93e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Keith Stroud bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Southampton.

LIVE Southampton - Swansea City 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Swansea City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Southampton Doelpunt Joe Aribo met assist van Adam Armstrong Southampton 1-0
24' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor Liam Cullen Swansea City
34' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Jan Bednarek Southampton
38' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Joe Aribo Southampton
46' Wissel Swansea City Wissel Oliver Cooper voor Liam Cullen Swansea City
48' Doelpunt Southampton Doelpunt Samuel Edozie Southampton 2-0
55' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor Josh Tymon Swansea City
56' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor Jay Fulton Swansea City
57' Wissel Southampton Wissel Carlos Alcaraz voor Stuart Armstrong Southampton
57' Wissel Southampton Wissel Will Smallbone voor Flynn Downes Southampton
59' Wissel Swansea City Wissel Joe Allen voor Jay Fulton Swansea City
59' Wissel Swansea City Wissel Charlie Patino voor Jerry Yates Swansea City
70' Wissel Southampton Wissel Ryan Fraser voor Samuel Edozie Southampton
71' Wissel Southampton Wissel Ché Adams voor Jack Stephens Southampton
71' Wissel Swansea City Wissel Yannick Bolasie voor Jamal Lowe Swansea City
74' Doelpunt Southampton Doelpunt Ryan Fraser met assist van Adam Armstrong Southampton 3-0
79' Wissel Swansea City Wissel Mykola Kukharevych voor Jamie Paterson Swansea City
80' Wissel Southampton Wissel Sékou Mara voor Adam Armstrong Southampton
83' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor Joe Allen Swansea City
87' Doelpunt Southampton Doelpunt Ryan Fraser met assist van Sékou Mara Southampton 4-0
93' Doelpunt Southampton Doelpunt Ché Adams Southampton 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Swansea City
Opstellingen Southampton - Swansea City
De opstellingen van Southampton en Swansea City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Swansea City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.