Nabeschouwing Sunderland - Middlesbrough (3-3) || Championship 2017/2018

Zaterdag 24 februari 2018 - 16:00 uur

In de Championship 2017/2018 neemt Sunderland het zaterdag 24 februari 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Middlesbrough. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadium of Light in Sunderland.

Via de Sunderland - Middlesbrough live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sunderland - Middlesbrough (3-3)

De Championship 2017/2018 wedstrijd tussen Sunderland en Middlesbrough geresulteerd in een gelijkspel. Ondanks het gelijke spel hoefden de supporters in het stadion zich geen moment te vervelen, gezien het aantal doelpunten dat beide ploegen wisten te produceren. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door J. Asoro, waarmee Sunderland met 1-0 de leiding nam. In de 24e minuut moest J. Clarke-Salter van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Tim Robinson een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Sunderland verder met een speler minder. In de 37e minuut moest Middlesbrough verder met een man minder nadat A. Traore een rode kaart had gekregen.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde P. Bamford de gelijkmaker voor Middlesbrough in de 50e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden. In de 53e minuut werd de stand op 1-2 gezet na een benutte penalty van Middlesbrough speler G. Leadbitter. Na 58 minuten was de spanning weer terug in de wedstrijd nadat J. Williams de gelijkmaker maakte en de stand daarmee op 2-2 zette. Het lukte Middlesbrough in de 68e minuut toch nog om weer op voorsprong te komen. Het was P. Bamford die de 2-3 wist te maken. Even later in de 95e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het C. McManaman van Sunderland die tekende voor de 3-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door B. Oviedo van Sunderland die daarmee in de 90e minuut de eindstand bepaalde: 4-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tim Robinson bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Sunderland - Middlesbrough 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sunderland - Middlesbrough teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Sunderland Doelpunt J. Asoro Sunderland 1-0
24' Rode kaart Sunderland Rode kaart voor J. Clarke-Salter Sunderland
37' Rode kaart Middlesbrough Rode kaart voor A. Traore Middlesbrough
42' Wissel Sunderland Wissel J. Williams voor P. McNair Sunderland
50' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor J. Maja Sunderland
50' Doelpunt Middlesbrough Doelpunt P. Bamford met assist van G. Friend Middlesbrough 1-1
53' Penalty Middlesbrough Penalty G. Leadbitter Middlesbrough 1-2
55' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor G. Leadbitter Middlesbrough
58' Doelpunt Sunderland Doelpunt J. Williams met assist van B. Oviedo Sunderland 2-2
64' Wissel Middlesbrough Wissel J. Harrison voor B. Assombalonga Middlesbrough
65' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor G. Honeyman Sunderland
65' Wissel Sunderland Wissel C. McManaman voor J. Maja Sunderland
68' Doelpunt Middlesbrough Doelpunt P. Bamford met assist van M. Besic Middlesbrough 2-3
76' Wissel Middlesbrough Wissel A. Clayton voor G. Leadbitter Middlesbrough
77' Wissel Middlesbrough Wissel J. Howson voor S. Downing Middlesbrough
79' Wissel Sunderland Wissel A. McGeady voor G. Honeyman Sunderland
84' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor A. McGeady Sunderland
91' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor B. Oviedo Sunderland
95' Doelpunt Sunderland Doelpunt C. McManaman met assist van B. Oviedo Sunderland 3-3
95' Doelpunt Sunderland Doelpunt B. Oviedo Sunderland 4-3
96' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor C. McManaman Sunderland
Video hoogtepunten en samenvatting Sunderland - Middlesbrough
Opstellingen Sunderland - Middlesbrough

Voorbeschouwing Sunderland - Middlesbrough

Sunderland en Middlesbrough treffen elkaar in de 34e speelronde van de Championship van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tim Robinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sunderland en Middlesbrough in de Championship vond plaats op 5 november 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Middlesbrough. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Middlesbrough favoriet. 1 keer wist de ploeg van Sunderland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Sunderland. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sunderland 0
Winst Middlesbrough 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sunderland op een 24e positie staat, terwijl we Middlesbrough terugvinden op de 8e plaats.