Nabeschouwing West Bromwich Albion - Leicester City (1-2) || Championship 2023/2024

Zaterdag 2 december 2023 - 13:30 uur

In de Championship 2023/2024 neemt West Bromwich Albion het zaterdag 2 december 2023 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hawthorns in West Bromwich.

Via de West Bromwich Albion - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Bromwich Albion - Leicester City (1-2)

Het Championship duel tussen West Bromwich Albion en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 1-2 overwinning voor Leicester City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 72e minuut door Kiernan Dewsbury-Hall, waarmee Leicester City met 0-1 de leiding nam. West Bromwich Albion kwam in de 89e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Josh Maja, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 94e minuut zette Harry Winks zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Leicester City de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tim Robinson, waardoor Leicester City dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE West Bromwich Albion - Leicester City 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel West Bromwich Albion Wissel John Swift voor Matt Phillips West Bromwich Albion
62' Wissel Leicester City Wissel Abdul Fatawu Issahaku voor Stephy Mavididi Leicester City
62' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor Alex Mowatt West Bromwich Albion
66' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Ricardo Pereira Leicester City
72' Doelpunt Leicester City Doelpunt Kiernan Dewsbury-Hall met assist van Wilfred Ndidi Leicester City 0-1
74' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor Okay Yokuşlu West Bromwich Albion
75' Wissel West Bromwich Albion Wissel Tom Fellows voor Jeremy Sarmiento West Bromwich Albion
75' Wissel West Bromwich Albion Wissel Josh Maja voor Grady Diangana West Bromwich Albion
75' Wissel West Bromwich Albion Wissel Jayson Molumby voor Alex Mowatt West Bromwich Albion
86' Wissel West Bromwich Albion Wissel Nathaniel Chalobah voor Okay Yokuşlu West Bromwich Albion
87' Wissel Leicester City Wissel Cesare Casadei voor Wilfred Ndidi Leicester City
89' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt Josh Maja West Bromwich Albion 1-1
94' Doelpunt Leicester City Doelpunt Harry Winks met assist van Kiernan Dewsbury-Hall Leicester City 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Leicester City
Opstellingen West Bromwich Albion - Leicester City
De opstellingen van West Bromwich Albion en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.