Nabeschouwing Lierse Kempenzonen - Liège (3-2) || Eerste Divisie B 2023/2024

Zaterdag 16 maart 2024 - 16:00 uur

In de Eerste Divisie B 2023/2024 neemt Lierse Kempenzonen het zaterdag 16 maart 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Liège. De wedstrijd wordt gespeeld in Herman Vanderpoortenstadion in Lier.

Via de Lierse Kempenzonen - Liège live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lierse Kempenzonen - Liège (3-2)

Het Eerste Divisie B duel tussen Lierse Kempenzonen en Liège is onder leiding van scheidsrechter Arthur Denil geëindigd in een 3-2 overwinning voor Lierse Kempenzonen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Liège kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Zakaria Atteri. Een benutte penalty van Thibaut Van Acker  in de 42e minuut zorgde er even later voor dat Lierse Kempenzonen weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 46e minuut zette Yannick Gaby Loemba zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Liège de leiding in de wedstrijd nam.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Maxim Kireev de 2-2 maakte voor Lierse Kempenzonen. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Lierse Kempenzonen dat in de 98e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Thibaut Van Acker  de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Arthur Denil bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Lierse Kempenzonen.

LIVE Lierse Kempenzonen - Liège 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lierse Kempenzonen - Liège teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Liège Doelpunt Zakaria Atteri Liège 0-1
25' Gele kaart Lierse Kempenzonen Gele kaart voor Sam Vanderhallen Lierse Kempenzonen
32' Gele kaart Lierse Kempenzonen Gele kaart voor Mickaël Tirpan Lierse Kempenzonen
42' Penalty Lierse Kempenzonen Penalty Thibaut Van Acker  Lierse Kempenzonen 1-1
46' Doelpunt Liège Doelpunt Yannick Gaby Loemba met assist van Zakaria Atteri Liège 1-2
61' Wissel Lierse Kempenzonen Wissel Ousmane Sow voor Alexandre De Bruyn Lierse Kempenzonen
65' Wissel Liège Wissel Jérémie Lioka Lima voor Mohamed Mouhli Liège
69' Gele kaart Liège Gele kaart voor Alessio Cascio Liège
71' Gele kaart Liège Gele kaart voor Jordan Bustin Liège
72' Wissel Lierse Kempenzonen Wissel Mamadou Obbi Oulare voor Eric Ocansey Lierse Kempenzonen
72' Wissel Lierse Kempenzonen Wissel Joeri Poelmans voor Sam Vanderhallen Lierse Kempenzonen
77' Gele kaart Lierse Kempenzonen Gele kaart voor Joeri Poelmans Lierse Kempenzonen
80' Doelpunt Lierse Kempenzonen Doelpunt Maxim Kireev met assist van Nils Schouterden Lierse Kempenzonen 2-2
81' Wissel Liège Wissel Lucca Lucker voor Benoit Bruggeman Liège
84' Wissel Liège Wissel Maxime Cavelier voor Alessio Cascio Liège
84' Wissel Liège Wissel Damien Mouchamps voor Zakaria Atteri Liège
91' Gele kaart Lierse Kempenzonen Gele kaart voor Sebastiaan Brebels Lierse Kempenzonen
98' Doelpunt Lierse Kempenzonen Doelpunt Thibaut Van Acker  met assist van Mamadou Obbi Oulare Lierse Kempenzonen 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Lierse Kempenzonen - Liège
Opstellingen Lierse Kempenzonen - Liège
De opstellingen van Lierse Kempenzonen en Liège zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.