Nabeschouwing FC Dordrecht - Almere City (2-2) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 4 februari 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt FC Dordrecht het vrijdag 4 februari 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Almere City. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - Almere City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - Almere City (2-2)

De Eerste Divisie 2021/2022 wedstrijd tussen FC Dordrecht en Almere City geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door J. Puriel, waarmee Almere City met 0-1 de leiding nam. Almere City vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Wildeboer op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van B. van Vlerken zorgde ervoor dat FC Dordrecht in de 51e minuut op 1-2 kwam te staan.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor FC Dordrecht nadat K. Vermeulen in de 85e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE FC Dordrecht - Almere City 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - Almere City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Almere City Gele kaart voor L. Duijvestijn Almere City
34' Doelpunt Almere City Doelpunt J. Puriel met assist van T. Wildeboer Almere City 0-1
38' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor A. El Azzouzi FC Dordrecht
39' Doelpunt Almere City Doelpunt T. Wildeboer Almere City 0-2
51' Eigen doelpunt FC Dordrecht Eigen doelpunt B. van Vlerken FC Dordrecht 1-2
62' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor J. Donkor FC Dordrecht
63' Wissel Almere City Wissel F. Helstrup voor J. Rullens Almere City
63' Wissel Almere City Wissel T. Receveur voor M. Esajas Almere City
63' Wissel Almere City Wissel M. Pouwels voor T. Wildeboer Almere City
70' Wissel Almere City Wissel J. Zimmerman voor L. Duijvestijn Almere City
77' Wissel FC Dordrecht Wissel S. Tremour voor J. Schuurman FC Dordrecht
77' Wissel FC Dordrecht Wissel K. Vermeulen voor M. Suray FC Dordrecht
77' Wissel FC Dordrecht Wissel S. NDiaye voor J. Donkor FC Dordrecht
85' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt K. Vermeulen met assist van S. Tremour FC Dordrecht 2-2
88' Wissel FC Dordrecht Wissel Pascu voor E. Zehir FC Dordrecht
92' Wissel FC Dordrecht Wissel S. Abali voor T. Van Huizen FC Dordrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - Almere City
Opstellingen FC Dordrecht - Almere City
De opstellingen van FC Dordrecht en Almere City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Dordrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Almere City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Michele Santoni
Coach Alex Pastoor
Voorbeschouwing FC Dordrecht - Almere City

FC Dordrecht en Almere City treffen elkaar in de 25e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesse Rozendal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en Almere City in de Eerste Divisie vond plaats op 24 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide ploegen is FC Dordrecht favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Almere City slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Dordrecht 14
Winst Almere City 10
Gelijkspel 7
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 19e positie staat, terwijl we Almere City terugvinden op de 20e plaats.