Nabeschouwing Jong Ajax - Roda JC (2-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Maandag 22 november 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Jong Ajax het maandag 22 november 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - Roda JC (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal geëindigd in een 2-1 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door A. Salah-Eddine, waarmee Jong Ajax met 1-0 de leiding nam. Roda JC Kerkrade kwam in de 70e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Klaasen, die daarmee de stand op 1-1 zette. Een penalty in de 77e minuut was de ideale kans voor Roda JC Kerkrade om te scoren. D. Vente was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat A. van Axel Dongen namens Jong Ajax in de 82e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jesse Rozendal, waardoor Jong Ajax dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Jong Ajax - Roda JC 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

54' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt A. Salah-Eddine Jong Ajax 1-0
58' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Werker voor S. Marzo Roda JC Kerkrade
61' Wissel Jong Ajax Wissel Y. Regeer voor D. Rensch Jong Ajax
70' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt R. Klaasen Roda JC Kerkrade 1-1
71' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Jubitana voor B. Bouchouari Roda JC Kerkrade
71' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel N. Vossebelt voor X. Emmers Roda JC Kerkrade
71' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel J. Cijntje voor B. Limbombe Roda JC Kerkrade
77' Penalty gemist Roda JC Kerkrade Penalty gemist D. Vente Roda JC Kerkrade
81' Wissel Jong Ajax Wissel C. Rasmussen voor K. Hlynsson Jong Ajax
81' Wissel Jong Ajax Wissel A. van Axel Dongen voor A. Martha Jong Ajax
82' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt A. van Axel Dongen met assist van N. Unuvar Jong Ajax 2-1
90' Wissel Jong Ajax Wissel M. De Waal voor N. Unuvar Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - Roda JC
Opstellingen Jong Ajax - Roda JC
De opstellingen van Jong Ajax en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jurgen Streppel
Voorbeschouwing Jong Ajax - Roda JC

Jong Ajax en Roda JC treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesse Rozendal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en Roda JC in de Eerste Divisie vond plaats op 12 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Roda JC favoriet. 3 keer wist de ploeg van Jong Ajax te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Jong Ajax. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 2
Winst Roda JC 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 6e positie staat, terwijl we Roda JC terugvinden op de 9e plaats.