Nabeschouwing Roda JC - Jong AZ (2-2) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 19 november 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Roda JC het vrijdag 19 november 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - Jong AZ (2-2)

De Eerste Divisie 2021/2022 wedstrijd tussen Roda JC en Jong AZ geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Y. Barasi, waarmee Jong AZ met 0-1 de leiding nam. Roda JC Kerkrade kwam in de 16e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Limbombe, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette D. Vente zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Roda JC Kerkrade de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Jong AZ nadat J. Duin in de 88e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Roda JC - Jong AZ 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Y. Barasi met assist van J. Duin Jong AZ 0-1
16' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt B. Limbombe met assist van X. Emmers Roda JC Kerkrade 1-1
61' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel N. Vossebelt voor X. Emmers Roda JC Kerkrade
65' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor M. Taabouni Jong AZ
66' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt D. Vente Roda JC Kerkrade 2-1
74' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel J. Takidine voor B. Limbombe Roda JC Kerkrade
75' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor T. Velthuis Jong AZ
79' Wissel Jong AZ Wissel I. Griffith voor E. Poku Jong AZ
79' Wissel Jong AZ Wissel B. Franken voor F. De Jong Jong AZ
86' Wissel Jong AZ Wissel F. Gemmel voor Y. Barasi Jong AZ
88' Doelpunt Jong AZ Doelpunt J. Duin met assist van Z. Buurmeester Jong AZ 2-2
89' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel X. Lambrix voor D. Vente Roda JC Kerkrade
89' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Werker voor B. Bouchouari Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - Jong AZ
Opstellingen Roda JC - Jong AZ
De opstellingen van Roda JC en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roda JC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.