Nabeschouwing De Graafschap - FC Groningen (2-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 20 oktober 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt De Graafschap het vrijdag 20 oktober 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - FC Groningen (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen De Graafschap en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 2-1 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Simon Colyn, waarmee De Graafschap met 1-0 de leiding nam. FC Groningen kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Marco Rente, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam De Graafschap vervolgens op 2-1. Het was Alexander Büttner die vanaf 11 meter wist te scoren in de 54e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout, waardoor De Graafschap dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE De Graafschap - FC Groningen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Simon Colyn met assist van Basar Önal De Graafschap 1-0
39' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Lion Kaak De Graafschap
40' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Marco Rente met assist van Leandro Bacuna FC Groningen 1-1
54' Penalty De Graafschap Penalty Alexander Büttner De Graafschap 2-1
67' Wissel FC Groningen Wissel Tika de Jonge voor Joey Pelupessy FC Groningen
67' Wissel FC Groningen Wissel Wouter Prins voor Thom van Bergen FC Groningen
68' Wissel De Graafschap Wissel David Flakus Bosilj voor Simon Colyn De Graafschap
68' Wissel De Graafschap Wissel Giovanni Büttner voor Tristan van Gilst De Graafschap
73' Wissel De Graafschap Wissel Jan Lammers voor Alexander Büttner De Graafschap
74' Wissel FC Groningen Wissel Noam Emeran voor Isak Dybvik Määttä FC Groningen
81' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Rio Hillen De Graafschap
83' Wissel De Graafschap Wissel Kristian Stromland Lien voor Romano Postema De Graafschap
84' Wissel De Graafschap Wissel Huseyin Dogan voor Basar Önal De Graafschap
84' Wissel FC Groningen Wissel Mimoun Mahi voor Philip Brittijn FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - FC Groningen
Opstellingen De Graafschap - FC Groningen
De opstellingen van De Graafschap en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.