Nabeschouwing De Graafschap - Jong PSV (4-2) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 22 januari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt De Graafschap het maandag 22 januari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - Jong PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - Jong PSV (4-2)

Het Eerste Divisie duel tussen De Graafschap en Jong PSV is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 4-2 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. De Graafschap kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Xandro Schenk. De Graafschap vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Tristan van Gilst op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 24e minuut wist Jong PSV de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Tai Abed.

Na 38 minuten werd de voorsprong voor De Graafschap vergroot nadat Tristan van Gilst de 3-1 wist te scoren. In de 85e minuut kwam Jong PSV weer dichterbij, nadat Dantaye Gilbert de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 93e minuut en kwam op naam te staan van De Graafschap speler Mimoun Mahi, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alex Bos bij een 4-2 eindstand in het voordeel van De Graafschap.

LIVE De Graafschap - Jong PSV 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - Jong PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Xandro Schenk met assist van Donny Warmerdam De Graafschap 1-0
15' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Tristan van Gilst met assist van Simon Colyn De Graafschap 2-0
24' Doelpunt Jong PSV Doelpunt Tai Abed met assist van Isaac Babadi Jong PSV 2-1
24' Wissel Jong PSV Wissel Muhlis Dagasan voor Bram Rovers Jong PSV
27' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor Fredrik Oppegard  Jong PSV
35' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Philip Brittijn De Graafschap
38' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Tristan van Gilst met assist van Simon Colyn De Graafschap 3-1
55' Wissel De Graafschap Wissel Stan Wevers voor Ralf Seuntjens De Graafschap
60' Wissel Jong PSV Wissel Emir Bars voor Jevon Simons Jong PSV
60' Wissel Jong PSV Wissel Dantaye Gilbert voor Tai Abed Jong PSV
71' Wissel De Graafschap Wissel Giovanni Büttner voor Tristan van Gilst De Graafschap
71' Wissel De Graafschap Wissel Mike Veenstra voor Simon Colyn De Graafschap
76' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor Emir Bars Jong PSV
81' Wissel De Graafschap Wissel Mimoun Mahi voor Philip Brittijn De Graafschap
81' Wissel De Graafschap Wissel Denzel Eijken voor Jesper van Riel De Graafschap
85' Doelpunt Jong PSV Doelpunt Dantaye Gilbert met assist van Isaac Babadi Jong PSV 3-2
87' Wissel Jong PSV Wissel Iggy Houben voor Wessel Kuhn Jong PSV
91' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor Mylian Jiménez Jong PSV
93' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Mimoun Mahi De Graafschap 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - Jong PSV
Opstellingen De Graafschap - Jong PSV
De opstellingen van De Graafschap en Jong PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Jong PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.