Nabeschouwing FC Dordrecht - FC Emmen (2-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Zaterdag 23 december 2023 - 16:30 uur



In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Dordrecht het zaterdag 23 december 2023 om 16:30 uur in eigen huis op tegen FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - FC Emmen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - FC Emmen (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen is onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Dordrecht. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door Oluwakorede Osundina, waarmee FC Dordrecht met 1-0 de leiding nam. FC Emmen kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Joey Konings, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette Ilias Sebaoui zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Dordrecht de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Robin Hensgens, waardoor FC Dordrecht dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken FC Dordrecht - FC Emmen
Goals
2
1
Balbezit
51%
49%
Gele kaarten
3
0
Schoten totaal
15
24
Schoten op doel
5
7
Aanvallen
118
150
Gevaarlijke aanvallen
86
97
Passes
412
412
Overtredingen
10
10
Buitenspel
0
5
Corners
4
2
Wissels
3
4
LIVE FC Dordrecht - FC Emmen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - FC Emmen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
46' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt Oluwakorede Osundina met assist van Jop van den Avert FC Dordrecht 1-0
45' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor Jop van den Avert FC Dordrecht
48' Doelpunt FC Emmen Doelpunt Joey Konings FC Emmen 1-1
56' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt Ilias Sebaoui FC Dordrecht 2-1
63' Wissel FC Emmen Wissel Rui Mendes voor Joey Konings FC Emmen
63' Wissel FC Emmen Wissel Ben Scholte voor Chardi Landu FC Emmen
65' Wissel FC Dordrecht Wissel Tim Receveur voor Abdallah Aberkane FC Dordrecht
72' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor Tim Receveur FC Dordrecht
73' Wissel FC Emmen Wissel Jorrit Smeets voor Jari Vlak FC Emmen
80' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor Ilias Sebaoui FC Dordrecht
82' Wissel FC Dordrecht Wissel Adrian Segecic voor Oluwakorede Osundina FC Dordrecht
84' Wissel FC Emmen Wissel Antonie Huijzer voor Ahmed El Messaoudi FC Emmen
96' Wissel FC Dordrecht Wissel Daniel van Vianen voor Bartłomiej Smolarczyk FC Dordrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - FC Emmen
Opstellingen FC Dordrecht - FC Emmen
De opstellingen van FC Dordrecht en FC Emmen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Dordrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Emmen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Michele Santoni
Wissels FC Dordrecht
# Speler Pos.
13 Tijn Baltussen K
1 K
26 Daniël van Vianen M
6 Tim Receveur M
12 Rogier van Gogh M
8 M
11 Boubakar Camara A
16 Adrian Segecic A
29 Joey de Bie A
Formatie 4-3-3
Coach Fred Grim
Basiselftal FC Emmen
# Speler Pos.
22 Jan Hoekstra K
21 Patrick Brouwer V
4 Mike te Wierik V
24 Julius Dirksen V
14 Dennis Vos V
8 Lucas Bernadou M
23 Ahmed El Messaoudi M
20 Jari Vlak M
29 Joey Konings A
9 Piotr Parzyszek A
11 Chardi Landu A
Voorbeschouwing FC Dordrecht - FC Emmen

FC Dordrecht en FC Emmen treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Hensgens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en FC Emmen in de Eerste Divisie vond plaats op 1 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Dordrecht. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is FC Dordrecht favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl FC Emmen slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Dordrecht 12
Winst FC Emmen 8
Gelijkspel 7
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 9e positie staat, terwijl we FC Emmen terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Dordrecht - FC Emmen Opstelling FC Dordrecht Opstelling FC Emmen Live FC Dordrecht - FC Emmen Live FC Dordrecht - FC Emmen kijken FC Dordrecht - FC Emmen kijken Live FC Dordrecht - FC Emmen stream FC Dordrecht - FC Emmen Fox Sports Nabeschouwing FC Dordrecht - FC Emmen Uitslag FC Dordrecht - FC Emmen Statistieken FC Dordrecht - FC Emmen Eerste Divisie 2023/2024 FC Dordrecht - FC Emmen wedden FC Dordrecht - FC Emmen gokken FC Dordrecht - FC Emmen Unibet