Nabeschouwing FC Emmen - FC Eindhoven (1-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 2 februari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Emmen het vrijdag 2 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Eindhoven. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - FC Eindhoven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - FC Eindhoven (1-1)

De Eerste Divisie 2023/2024 wedstrijd tussen FC Emmen en FC Eindhoven geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door Evan Rottier, waarmee FC Eindhoven met 0-1 de leiding nam. FC Emmen kreeg via Piotr Parzyszek in de 51e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Stan Teuben de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Piotr Parzyszek namens FC Emmen in de 52e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE FC Emmen - FC Eindhoven 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - FC Eindhoven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt Evan Rottier FC Eindhoven 0-1
51' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor Mawouna Amevor FC Eindhoven
51' Penalty gemist FC Emmen Penalty gemist Piotr Parzyszek Piotr Parzyszek FC Emmen
52' Doelpunt FC Emmen Doelpunt Piotr Parzyszek met assist van Julius Dirksen FC Emmen 1-1
60' Wissel FC Eindhoven Wissel Jasper Dahlhaus voor Tom Sas FC Eindhoven
71' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor Evan Rottier FC Eindhoven
72' Wissel FC Eindhoven Wissel August Priske voor Joey Sleegers FC Eindhoven
73' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor Maikel Kieftenbeld FC Emmen
75' Wissel FC Emmen Wissel Patrick Brouwer voor Piotr Parzyszek FC Emmen
75' Wissel FC Emmen Wissel Joey Konings voor Chardi Landu FC Emmen
77' Wissel FC Emmen Wissel Ben Scholte voor Vicente Besuijen FC Emmen
81' Wissel FC Emmen Wissel Jeff Hardeveld voor Desley Ubbink FC Emmen
84' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor Dyon Dorenbosch FC Eindhoven
89' Wissel FC Eindhoven Wissel Sven Simons voor Ozan Kökcü FC Eindhoven
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - FC Eindhoven
Opstellingen FC Emmen - FC Eindhoven
De opstellingen van FC Emmen en FC Eindhoven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Eindhoven zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Coach Fred Grim
Formatie 5-4-1
Coach WIllem Weijs
Voorbeschouwing FC Emmen - FC Eindhoven

FC Emmen en FC Eindhoven treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stan Teuben en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en FC Eindhoven in de Eerste Divisie vond plaats op 8 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Eindhoven. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is FC Emmen favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl FC Eindhoven slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 12
Winst FC Eindhoven 10
Gelijkspel 6
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 11e positie staat, terwijl we FC Eindhoven terugvinden op de 13e plaats.