Nabeschouwing FC Emmen - FC Groningen (0-3) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 1 april 2024 - 14:30 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Emmen het maandag 1 april 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - FC Groningen (0-3)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Emmen en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos geëindigd in een 0-3 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Thom van Bergen, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Leandro Bacuna  op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut volgde een derde treffer van FC Groningen, waarmee Romano Postema zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martijn Vos, waardoor FC Groningen dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Emmen - FC Groningen 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Wissel FC Emmen Wissel Patrick Brouwer voor Robin Schouten FC Emmen
13' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Thom van Bergen met assist van Laros Duarte FC Groningen 0-1
18' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Leandro Bacuna  met assist van Luciano Valente FC Groningen 0-2
23' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor Julius Dirksen FC Emmen
29' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Marvin Peersman FC Groningen
46' Wissel FC Emmen Wissel Desley Ubbink voor Ben Scholte FC Emmen
62' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Luciano Valente FC Groningen 0-3
64' Wissel FC Emmen Wissel Joey Konings voor Maikel Kieftenbeld FC Emmen
64' Wissel FC Emmen Wissel Piotr Parzyszek voor Maarten Pouwels FC Emmen
71' Wissel FC Groningen Wissel Rui Mendes voor Jorg Schreuders FC Groningen
71' Wissel FC Groningen Wissel Joey Pelupessy voor Laros Duarte FC Groningen
74' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor Jorrit Smeets FC Emmen
77' Wissel FC Emmen Wissel Michael Heylen voor Patrick Brouwer FC Emmen
78' Wissel FC Groningen Wissel T. Blokzijl voor Marvin Peersman FC Groningen
78' Wissel FC Groningen Wissel Noam Emeran voor Romano Postema FC Groningen
84' Wissel FC Groningen Wissel Kristian Strømland Lien voor Thom van Bergen FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - FC Groningen
Opstellingen FC Emmen - FC Groningen
De opstellingen van FC Emmen en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Fred Grim
Coach Dick Lukkien
Voorbeschouwing FC Emmen - FC Groningen

FC Emmen en FC Groningen treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martijn Vos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en FC Groningen in de Eerste Divisie vond plaats op 23 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst FC Emmen 0
Winst FC Groningen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 11e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 3e plaats.