Nabeschouwing FC Groningen - De Graafschap (4-2) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 15 maart 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Groningen het vrijdag 15 maart 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - De Graafschap (4-2)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Groningen en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 4-2 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Romano Postema, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Romano Postema op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 23e minuut wist De Graafschap de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Ralf Seuntjens.

Na 33 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Ralf Seuntjens de 2-2 maakte voor De Graafschap. FC Groningen leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 56 minuten op voorsprong na een goal van Luciano Valente: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 95e minuut en kwam op naam te staan van FC Groningen speler Romano Postema, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ingmar Oostrom bij een 4-2 eindstand in het voordeel van FC Groningen.

LIVE FC Groningen - De Graafschap 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Luciano Valente FC Groningen 1-0
16' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Marvin Peersman FC Groningen 2-0
23' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Ralf Seuntjens met assist van Jeffry Fortes De Graafschap 2-1
33' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Ralf Seuntjens met assist van Alexander Büttner De Graafschap 2-2
46' Wissel FC Groningen Wissel Thijmen Blokzijl voor Isak Dybvik Määttä FC Groningen
56' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Luciano Valente met assist van Marvin Peersman FC Groningen 3-2
62' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Jeffry Fortes De Graafschap
64' Wissel De Graafschap Wissel David Flakus Bosilj voor Ralf Seuntjens De Graafschap
67' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Xandro Schenk De Graafschap
74' Wissel De Graafschap Wissel Mimoun Mahi voor Anis Yadir De Graafschap
79' Wissel FC Groningen Wissel Rui Mendes voor Luciano Valente FC Groningen
80' Wissel De Graafschap Wissel Giovanni Büttner voor Tristan van Gilst De Graafschap
80' Wissel De Graafschap Wissel Levi Schoppema voor Alexander Büttner De Graafschap
81' Wissel De Graafschap Wissel Blnd Hassan voor Philip Brittijn De Graafschap
86' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Simon Colyn De Graafschap
87' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Romano Postema FC Groningen
95' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Thom van Bergen FC Groningen 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - De Graafschap
Opstellingen FC Groningen - De Graafschap
De opstellingen van FC Groningen en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.