Nabeschouwing FC Groningen - FC Dordrecht (2-2) || Eerste Divisie 2023/2024

Zondag 5 november 2023 - 14:30 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Groningen het zondag 5 november 2023 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Dordrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - FC Dordrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - FC Dordrecht (2-2)

De Eerste Divisie 2023/2024 wedstrijd tussen FC Groningen en FC Dordrecht geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Rene Kriwak, waarmee FC Dordrecht met 0-1 de leiding nam. FC Groningen kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Romano Postema, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut zette Marvin Peersman zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Groningen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 77 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Jari Schuurman de 2-2 maakte voor FC Dordrecht. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE FC Groningen - FC Dordrecht 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - FC Dordrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt Rene Kriwak FC Dordrecht 0-1
10' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Johan Hove FC Groningen 1-1
63' Wissel FC Dordrecht Wissel Malhory Noc voor Adrian Segecic FC Dordrecht
69' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Marvin Peersman FC Groningen 2-1
71' Wissel FC Dordrecht Wissel Elso Brito voor Ilias Bronkhorst FC Dordrecht
71' Wissel FC Dordrecht Wissel Abdallah Aberkane voor John Hilton FC Dordrecht
77' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt Jari Schuurman FC Dordrecht 2-2
77' Wissel FC Groningen Wissel Isak Dybvik Määttä voor Thom van Bergen FC Groningen
79' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor Jari Schuurman FC Dordrecht
82' Wissel FC Dordrecht Wissel Tim Receveur voor Rocco Robert Shein FC Dordrecht
82' Wissel FC Groningen Wissel Kevin van Veen voor Luciano Valente FC Groningen
85' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Marco Rente FC Groningen
87' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Kevin van Veen FC Groningen
88' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor Abdallah Aberkane FC Dordrecht
89' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor Rene Kriwak FC Dordrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - FC Dordrecht
Opstellingen FC Groningen - FC Dordrecht
De opstellingen van FC Groningen en FC Dordrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Dordrecht zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.