Nabeschouwing FC Groningen - MVV Maastricht (3-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 8 maart 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Groningen het vrijdag 8 maart 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen MVV Maastricht. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - MVV Maastricht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - MVV Maastricht (3-0)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Groningen en MVV Maastricht is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 3-0 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Romano Postema, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 21e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jorg Schreuders op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 53e minuut volgde een derde treffer van FC Groningen, waarmee Romano Postema zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sander van der Eijk, waardoor FC Groningen dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Groningen - MVV Maastricht 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - MVV Maastricht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Hidde Jurjus FC Groningen 1-0
15' Gele kaart MVV Maastricht Gele kaart voor Wout Coomans MVV Maastricht
21' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Jorg Schreuders met assist van Isak Dybvik Määttä FC Groningen 2-0
23' Wissel MVV Maastricht Wissel Bryant Nieling voor Wout Coomans MVV Maastricht
46' Wissel FC Groningen Wissel Thijmen Blokzijl voor Isak Dybvik Määttä FC Groningen
51' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Marvin Peersman FC Groningen
53' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Luciano Valente FC Groningen 3-0
64' Wissel FC Groningen Wissel Rui Mendes voor Luciano Valente FC Groningen
64' Wissel FC Groningen Wissel Joey Pelupessy voor Laros Duarte FC Groningen
65' Wissel MVV Maastricht Wissel Camil Mmaee voor Mart Remans MVV Maastricht
65' Wissel MVV Maastricht Wissel Tunahan Tasci voor Nicky Souren MVV Maastricht
68' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Joey Pelupessy FC Groningen
79' Wissel MVV Maastricht Wissel Nabil El Basri voor Dailon Rocha Livramento MVV Maastricht
79' Wissel MVV Maastricht Wissel Rayan Buifrahi voor Ferre Slegers MVV Maastricht
82' Wissel FC Groningen Wissel Noam Emeran voor Jorg Schreuders FC Groningen
87' Wissel FC Groningen Wissel Kristian Stromland Lien voor Thom van Bergen FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - MVV Maastricht
Opstellingen FC Groningen - MVV Maastricht
De opstellingen van FC Groningen en MVV Maastricht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en MVV Maastricht zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.