Nabeschouwing FC Groningen - TOP Oss (3-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Zondag 11 februari 2024 - 14:30 uur



In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Groningen het zondag 11 februari 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen TOP Oss. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - TOP Oss live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - TOP Oss (3-0)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Groningen en TOP Oss is onder leiding van scheidsrechter Martin Perez geëindigd in een 3-0 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door Thom van Bergen, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Groningen kreeg via Leandro Bacuna in de 51e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Martin Perez de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep FC Groningen via een goal van Luciano Valente in de 55e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 87e minuut volgde een derde treffer van FC Groningen, waarmee Kristian Stromland Lien zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin Perez, waardoor FC Groningen dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - TOP Oss
Goals
3
0
Balbezit
60%
40%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
21
6
Schoten op doel
7
3
Aanvallen
89
68
Gevaarlijke aanvallen
73
29
Passes
536
360
Overtredingen
11
11
Buitenspel
2
2
Corners
10
2
LIVE FC Groningen - TOP Oss 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - TOP Oss teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
41' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Thom van Bergen met assist van Johan Hove FC Groningen 1-0
46' Wissel TOP Oss Wissel Konstantinos Doumtsios voor Abel Stensrud TOP Oss
46' Wissel FC Groningen Wissel Isak Dybvik Määttä voor Wouter Prins FC Groningen
46' Wissel TOP Oss Wissel J. Zimmerman voor Delano Ladan TOP Oss
51' Penalty gemist FC Groningen Penalty gemist Leandro Bacuna Leandro Bacuna FC Groningen
55' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Luciano Valente FC Groningen 2-0
56' Wissel TOP Oss Wissel Thijs van Leeuwen voor Arthur Allemeersch TOP Oss
56' Wissel TOP Oss Wissel Sven Zitman voor Lars Nieuwpoort TOP Oss
68' Gele kaart TOP Oss Gele kaart voor Karim Loukili TOP Oss
74' Wissel FC Groningen Wissel Tika de Jonge voor Johan Hove FC Groningen
74' Wissel FC Groningen Wissel Rui Mendes voor Laros Duarte FC Groningen
74' Wissel TOP Oss Wissel Selim Can Sönmez voor Karim Loukili TOP Oss
80' Gele kaart TOP Oss Gele kaart voor Mike Havekotte TOP Oss
85' Wissel FC Groningen Wissel Fofin Turay voor Romano Postema FC Groningen
85' Wissel FC Groningen Wissel Kristian Stromland Lien voor Luciano Valente FC Groningen
87' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Kristian Stromland Lien met assist van Rui Mendes FC Groningen 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - TOP Oss
Opstellingen FC Groningen - TOP Oss
De opstellingen van FC Groningen en TOP Oss zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en TOP Oss zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Dick Lukkien
Basiselftal FC Groningen
# Speler Pos.
21 Hidde Jurjus K
8 Leandro Bacuna V
20 Thijmen Blokzijl V
43 Marvin Peersman V
50 Wouter Prins V
14 Jorg Schreuders M
7 Johan Hove M
6 Laros Duarte M
40 Luciano Valente M
25 Thom van Bergen A
29 Romano Postema A
Formatie 4-2-3-1
Coach Ruud Brood
Voorbeschouwing FC Groningen - TOP Oss

FC Groningen en TOP Oss treffen elkaar in de 25e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Perez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en TOP Oss in de Eerste Divisie vond plaats op 1 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl TOP Oss slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 1
Winst TOP Oss 0
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 6e positie staat, terwijl we TOP Oss terugvinden op de 20e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Groningen - TOP Oss Opstelling FC Groningen Opstelling TOP Oss Live FC Groningen - TOP Oss Live FC Groningen - TOP Oss kijken FC Groningen - TOP Oss kijken Live FC Groningen - TOP Oss stream FC Groningen - TOP Oss Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - TOP Oss Uitslag FC Groningen - TOP Oss Statistieken FC Groningen - TOP Oss Eerste Divisie 2023/2024 FC Groningen - TOP Oss wedden FC Groningen - TOP Oss gokken FC Groningen - TOP Oss Unibet