Nabeschouwing FC Groningen - VVV Venlo (2-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 1 december 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt FC Groningen het vrijdag 1 december 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen VVV Venlo. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - VVV Venlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - VVV Venlo (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Groningen en VVV Venlo is onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Michalis Kosidis, waarmee VVV-Venlo met 0-1 de leiding nam. FC Groningen kwam na 70 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Laros Duarte, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Isak Dybvik Määttä dacht na 72 minuten te scoren voor FC Groningen, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-1 eindigde in een overwinning voor FC Groningen.

LIVE FC Groningen - VVV Venlo 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - VVV Venlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt VVV-Venlo Doelpunt Michalis Kosidis VVV-Venlo 0-1
42' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Luciano Valente FC Groningen
43' Gele kaart VVV-Venlo Gele kaart voor Rick Kruys VVV-Venlo
49' Gele kaart VVV-Venlo Gele kaart voor Rick Ketting VVV-Venlo
46' Wissel FC Groningen Wissel Laros Duarte voor Joey Pelupessy FC Groningen
56' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Radinio Balker FC Groningen
62' Wissel VVV-Venlo Wissel Richard Sedláček voor Martijn Berden VVV-Venlo
70' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Laros Duarte FC Groningen 1-1
71' Wissel FC Groningen Wissel Michalis Kosidis voor FC Groningen
72' Wissel FC Groningen Wissel Leandro Bacuna voor Luciano Valente FC Groningen
72' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Isak Dybvik Määttä met assist van Wouter Prins FC Groningen
73' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Jorg Schreuders Leandro Bacuna FC Groningen 2-1
78' Wissel VVV-Venlo Wissel Thijme Verheijen voor Joep Kluskens VVV-Venlo
78' Wissel VVV-Venlo Wissel Moreno Rutten voor Robin Lathouwers VVV-Venlo
78' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Pepijn Doesburg Elias Sierra FC Groningen
82' Wissel VVV-Venlo Wissel Romano Postema voor VVV-Venlo
83' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Timber R. Janssen FC Groningen
85' Wissel FC Groningen Wissel Isak Dybvik Määttä voor FC Groningen
89' Wissel FC Groningen Wissel Fofin Turay voor Romano Postema FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - VVV Venlo
Opstellingen FC Groningen - VVV Venlo
De opstellingen van FC Groningen en VVV Venlo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en VVV Venlo zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.