Nabeschouwing Helmond Sport - Roda JC (3-3) || Eerste Divisie 2023/2024

Zaterdag 23 december 2023 - 18:45 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Helmond Sport het zaterdag 23 december 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in SolarUnie Stadion in Helmond.

Via de Helmond Sport - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Helmond Sport - Roda JC (3-3)

De Eerste Divisie 2023/2024 wedstrijd tussen Helmond Sport en Roda JC geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Giannis-Fivos Botos, waarmee Helmond Sport met 1-0 de leiding nam. Helmond Sport vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Giannis-Fivos Botos op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut wist Roda JC Kerkrade de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Maximilian Schmid.

Na 51 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Enrique Peña Zauner de 2-2 maakte voor Roda JC Kerkrade. Helmond Sport leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 52 minuten op voorsprong na een goal van Giannis-Fivos Botos: 3-2. In de blessuretijd van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Roda JC Kerkrade. Het was Walid Ould-Chikh die in de 96e minuut het belangrijke doelpunt maakte, waarmee de stand weer gelijk werd: 3-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martijn Vos bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Helmond Sport - Roda JC 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Helmond Sport - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt Giannis-Fivos Botos Helmond Sport 1-0
28' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt Giannis-Fivos Botos met assist van Michel Ludwig Helmond Sport 2-0
32' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Maximilian Schmid met assist van Walid Ould-Chikh Roda JC Kerkrade 2-1
41' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Matisse Didden Roda JC Kerkrade
41' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor Joeri Schroyen Helmond Sport
42' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Bas Sibum Roda JC Kerkrade
43' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor Michel Ludwig Helmond Sport
51' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Enrique Peña Zauner met assist van Wesley Spieringhs Roda JC Kerkrade 2-2
52' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt Giannis-Fivos Botos met assist van Martijn Kaars Helmond Sport 3-2
64' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Boyd Reith Roda JC Kerkrade
65' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Metehan Güçlü voor Rodney Kongolo Roda JC Kerkrade
65' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Saydou Bangura voor Maximilian Schmid Roda JC Kerkrade
65' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Lucas Beerten voor Wesley Spieringhs Roda JC Kerkrade
72' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Brian Koglin Roda JC Kerkrade
73' Wissel Helmond Sport Wissel Bram van Vlerken voor Joeri Schroyen Helmond Sport
73' Wissel Helmond Sport Wissel Elmo Lieftink voor Michel Ludwig Helmond Sport
73' Wissel Helmond Sport Wissel Arno Van Keilegom voor Giannis-Fivos Botos Helmond Sport
74' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Lennerd Daneels voor Brian Koglin Roda JC Kerkrade
77' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor Enrik Ostrc Helmond Sport
77' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Saydou Bangura Roda JC Kerkrade
77' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor Doke Schmidt Helmond Sport
85' Wissel Helmond Sport Wissel Joseph Amuzu voor Mohamed Mallahi Helmond Sport
91' Wissel Helmond Sport Wissel Álvaro Marín voor Anthony van den Hurk Helmond Sport
96' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Walid Ould-Chikh met assist van Boyd Reith Roda JC Kerkrade 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting Helmond Sport - Roda JC
Opstellingen Helmond Sport - Roda JC
De opstellingen van Helmond Sport en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Helmond Sport gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Bob Peeters
Coach Bas Sibum
Voorbeschouwing Helmond Sport - Roda JC

Helmond Sport en Roda JC treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martijn Vos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Helmond Sport en Roda JC in de Eerste Divisie vond plaats op 11 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roda JC. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Roda JC favoriet. 8 keer wist de ploeg van Helmond Sport te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Helmond Sport. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Helmond Sport 3
Winst Roda JC 8
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Helmond Sport op een 14e positie staat, terwijl we Roda JC terugvinden op de 2e plaats.