Nabeschouwing Jong AZ - De Graafschap (3-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 23 oktober 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Jong AZ het maandag 23 oktober 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - De Graafschap (3-0)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts geëindigd in een 3-0 overwinning voor Jong AZ. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 54 minuten. Mexx Meerdink  maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Jong AZ vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Jong AZ vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jayden Addai op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Damienus Reverson van Jong AZ die de 3-0 wist te maken in de 93e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Puts, waardoor Jong AZ dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Jong AZ - De Graafschap 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel De Graafschap Wissel Jan Lammers voor Rio Hillen De Graafschap
48' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Donny Warmerdam De Graafschap
54' Penalty Jong AZ Penalty Mexx Meerdink  Jong AZ 1-0
57' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Jayden Addai met assist van Kees Smit Jong AZ 2-0
58' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Basar Önal De Graafschap
59' Wissel De Graafschap Wissel David Flakus Bosilj voor Lion Kaak De Graafschap
59' Wissel De Graafschap Wissel Giovanni Büttner voor Tristan van Gilst De Graafschap
59' Wissel De Graafschap Wissel Levi Schoppema voor Alexander Büttner De Graafschap
63' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Lewis Schouten  Jong AZ
65' Wissel Jong AZ Wissel Ricuenio Kewal voor Jayden Addai Jong AZ
66' Wissel Jong AZ Wissel Enoch Mastoras voor Dave Kwakman Jong AZ
66' Wissel Jong AZ Wissel Ro-Zangelo Daal voor Ernest Poku Jong AZ
72' Wissel De Graafschap Wissel Mimoun Mahi voor Philip Brittijn De Graafschap
73' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor Jan Lammers De Graafschap
83' Wissel Jong AZ Wissel Damienus Reverson voor Mexx Meerdink  Jong AZ
83' Wissel Jong AZ Wissel Nick Köster voor Kees Smit Jong AZ
93' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Damienus Reverson met assist van Ricuenio Kewal Jong AZ 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - De Graafschap
Opstellingen Jong AZ - De Graafschap
De opstellingen van Jong AZ en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.