Nabeschouwing Jong AZ - FC Groningen (0-5) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 27 november 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Jong AZ het maandag 27 november 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - FC Groningen (0-5)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Nick Smit geëindigd in een 0-5 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Jorg Schreuders, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Luciano Valente op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut volgde een derde treffer van FC Groningen, waarmee Romano Postema zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Groningen geen gas terug, waardoor in de 66e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Radinio Balker. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor FC Groningen. Deze werd gescoord door Thom van Bergen in de 85e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nick Smit en eindigde de wedstrijd dus met een 0-5 stand in het voordeel van FC Groningen.

LIVE Jong AZ - FC Groningen 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Jorg Schreuders met assist van Thom van Bergen FC Groningen 0-1
19' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Marvin Peersman FC Groningen
32' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Luciano Valente met assist van Marvin Peersman FC Groningen 0-2
42' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Sem Dekkers Jong AZ
42' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Mexx Meerdink  Jong AZ
46' Wissel Jong AZ Wissel Nick Köster voor Misha Engel Jong AZ
55' Wissel FC Groningen Wissel Isak Dybvik Määttä voor Wouter Prins FC Groningen
63' Wissel Jong AZ Wissel Tom Kerssens voor Wouter Goes  Jong AZ
64' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Romano Postema met assist van Jorg Schreuders FC Groningen 0-3
66' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Radinio Balker met assist van Johan Hove FC Groningen 0-4
73' Wissel FC Groningen Wissel Leandro Bacuna voor Luciano Valente FC Groningen
73' Wissel FC Groningen Wissel Thijmen Blokzijl voor Marvin Peersman FC Groningen
73' Wissel FC Groningen Wissel Laros Duarte voor Jorg Schreuders FC Groningen
77' Wissel Jong AZ Wissel Jorn Berkhout voor Sem Dekkers Jong AZ
84' Wissel FC Groningen Wissel Tika de Jonge voor Joey Pelupessy FC Groningen
85' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Thom van Bergen met assist van Isak Dybvik Määttä FC Groningen 0-5
86' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Damienus Reverson Jong AZ
90' Wissel Jong AZ Wissel Job Kalisvaart voor Loek Postma Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - FC Groningen
Opstellingen Jong AZ - FC Groningen
De opstellingen van Jong AZ en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.