Nabeschouwing Jong AZ - Roda JC (1-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 5 februari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Jong AZ het maandag 5 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - Roda JC (1-0)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken geëindigd in een 1-0 overwinning voor Jong AZ. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Tom Kerssens, waarmee Jong AZ met 1-0 de leiding nam. In de 89e minuut kreeg Enrique Peña Zauner van Roda JC Kerkrade voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Roda JC Kerkrade de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Jong AZ.

LIVE Jong AZ - Roda JC 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Tom Kerssens met assist van Ricuenio Kewal Jong AZ 1-0
38' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Enrique Peña Zauner Roda JC Kerkrade
42' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Matisse Didden Roda JC Kerkrade
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Metehan Güçlü voor Matisse Didden Roda JC Kerkrade
54' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Finn Stam Jong AZ
60' Wissel Jong AZ Wissel Jurre van Aken voor Gonçalo Esteves Jong AZ
60' Wissel Jong AZ Wissel Job Kalisvaart voor Maxim Dekker Jong AZ
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Lennerd Daneels voor Joey Muller Roda JC Kerkrade
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Maximilian Schmid voor Vaclav Sejk Roda JC Kerkrade
63' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Sem Dekkers Jong AZ
75' Wissel Jong AZ Wissel K. Boogaard voor Loek Postma Jong AZ
76' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Nick Koster Jong AZ
80' Wissel Jong AZ Wissel Jorn Berkhout voor Nick Koster Jong AZ
80' Wissel Jong AZ Wissel Deacon van der Klaauw voor Jayen Gerold Jong AZ
82' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Sam Krawczyk voor Rodney Kongolo Roda JC Kerkrade
89' Tweede gele kaart Roda JC Kerkrade Tweede gele kaart voor Enrique Peña Zauner Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - Roda JC
Opstellingen Jong AZ - Roda JC
De opstellingen van Jong AZ en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Roda JC zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.