Nabeschouwing Jong Utrecht - FC Eindhoven (2-5) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 15 december 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Jong Utrecht het vrijdag 15 december 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Eindhoven. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht.

Via de Jong Utrecht - FC Eindhoven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Utrecht - FC Eindhoven (2-5)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Utrecht en FC Eindhoven is onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken geëindigd in een 2-5 overwinning voor FC Eindhoven. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Mees Rijks, waarmee Jong Utrecht met 1-0 de leiding nam. In de 31e minuut moest Neal Viereck van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Robin Vereijken een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Jong Utrecht verder met een speler minder. Een penalty in de 32e minuut was de ideale kans voor FC Eindhoven om te scoren. Mawouna Amevor was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-0 bleef.

In de 33e minuut kwam FC Eindhoven op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Dyon Dorenbosch. In de 71e was het FC Eindhoven dat op voorsprong kwam te staan na een goal van Evan Rottier. Na 75 minuten kwam FC Eindhoven op een veiligere 1-3 voorsprong na een goal van Joey Sleegers. In de 86e minuut viel opnieuw een doelpunt. Het was Mawouna Amevor van FC Eindhoven die daarmee de stand op 1-4 zette. Even later in de 90e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Mees Rijks van Jong Utrecht die tekende voor de 2-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Ozan Kökcü van FC Eindhoven die daarmee in de 90e minuut de eindstand bepaalde: 2-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robin Vereijken bij een 2-5 eindstand in het voordeel van FC Eindhoven.

LIVE Jong Utrecht - FC Eindhoven 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Utrecht - FC Eindhoven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Jong Utrecht Doelpunt Mees Rijks met assist van Olivier van Eldik Jong Utrecht 1-0
31' Rode kaart Jong Utrecht Rode kaart voor Neal Viereck Jong Utrecht
32' Penalty gemist FC Eindhoven Penalty gemist Mawouna Amevor Mawouna Amevor FC Eindhoven
33' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt Dyon Dorenbosch met assist van Ozan Kökcü FC Eindhoven 1-1
38' Wissel Jong Utrecht Wissel Gibson Yah voor Olivier van Eldik Jong Utrecht
46' Wissel FC Eindhoven Wissel Joey Sleegers voor Farouq Limouri FC Eindhoven
46' Wissel Jong Utrecht Wissel Achraf Boumenjal voor Rickson van Hees Jong Utrecht
62' Wissel Jong Utrecht Wissel Björn Hardley voor Joshua Mukeh Jong Utrecht
63' Gele kaart Jong Utrecht Gele kaart voor Silas Andersen Jong Utrecht
63' Wissel FC Eindhoven Wissel August Priske voor David Garden FC Eindhoven
71' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt Evan Rottier FC Eindhoven 1-2
75' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt Joey Sleegers met assist van Sven Simons FC Eindhoven 1-3
76' Wissel FC Eindhoven Wissel Collin Seedorf voor Luuk Wouters FC Eindhoven
80' Wissel Jong Utrecht Wissel Lynden Edhart voor Adrian Blake Jong Utrecht
80' Wissel Jong Utrecht Wissel Aurelio Oehlers voor Mees Akkerman Jong Utrecht
80' Wissel FC Eindhoven Wissel Rodrigo Rêgo voor Sven Simons FC Eindhoven
86' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt Mawouna Amevor met assist van Ozan Kökcü FC Eindhoven 1-4
90' Doelpunt Jong Utrecht Doelpunt Mees Rijks met assist van Sil van der Wegen Jong Utrecht 2-4
93' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt Ozan Kökcü met assist van Evan Rottier FC Eindhoven 2-5
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Utrecht - FC Eindhoven
Opstellingen Jong Utrecht - FC Eindhoven
De opstellingen van Jong Utrecht en FC Eindhoven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Eindhoven zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.