Nabeschouwing Jong Utrecht - Jong AZ (1-2) || Eerste Divisie 2023/2024

Maandag 12 februari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Jong Utrecht het maandag 12 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht.

Via de Jong Utrecht - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Utrecht - Jong AZ (1-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Utrecht en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer geëindigd in een 1-2 overwinning voor Jong AZ. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 35e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Jesse van de Haar van Jong Utrecht via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Een penalty zorgde er later in de 38e minuut voor dat Jong AZ via Nick Koster op 0-1 kwam te staan. Een penalty in de 57e minuut was de ideale kans voor Jong AZ om te scoren. Nick Koster was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 0-1 bleef.

Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-2 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte Ro-Zangelo Daal de voorsprong door in de 61e minuut de 0-2 te scoren voor Jong AZ. In de 65e minuut werd de stand op 1-2 gezet na een benutte penalty van Jong Utrecht speler Silas Andersen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luuk Timmer, waardoor Jong AZ dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Jong Utrecht - Jong AZ 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Utrecht - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Lewis Schouten Jong AZ
23' Wissel Jong AZ Wissel Sem Dekkers voor Lewis Schouten Jong AZ
35' Penalty gemist Jong Utrecht Penalty gemist Jesse van de Haar Jesse van de Haar Jong Utrecht
38' Penalty Jong AZ Penalty Nick Koster Jong AZ 0-1
47' Gele kaart Jong Utrecht Gele kaart voor Nazjir Held Jong Utrecht
57' Penalty gemist Jong AZ Penalty gemist Nick Koster Nick Koster Jong AZ
61' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Ro-Zangelo Daal Jong AZ 0-2
65' Penalty Jong Utrecht Penalty Silas Andersen Jong Utrecht 1-2
66' Wissel Jong Utrecht Wissel Rafik el Arguioui voor Gibson Yah Jong Utrecht
66' Wissel Jong Utrecht Wissel Emil Rohd voor Aurelio Oehlers Jong Utrecht
72' Wissel Jong AZ Wissel Enoch Mastoras voor Ricuenio Kewal Jong AZ
75' Wissel Jong Utrecht Wissel Tobias Augustinus-Jensen voor Lynden Edhart Jong Utrecht
78' Gele kaart Jong Utrecht Gele kaart voor Ivar Jenner Jong Utrecht
79' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Ro-Zangelo Daal Jong AZ
81' Gele kaart Jong Utrecht Gele kaart voor Wessel Kooy Jong Utrecht
86' Wissel Jong AZ Wissel Jurre van Aken voor Gonçalo Esteves Jong AZ
86' Wissel Jong Utrecht Wissel Tijn den Boggende voor Ivar Jenner Jong Utrecht
86' Wissel Jong AZ Wissel Tom Kerssens voor Kees Smit Jong AZ
86' Wissel Jong Utrecht Wissel Neal Viereck voor Nazjir Held Jong Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Utrecht - Jong AZ
Opstellingen Jong Utrecht - Jong AZ
De opstellingen van Jong Utrecht en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.