Nabeschouwing NAC Breda - FC Den Bosch (1-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 24 november 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt NAC Breda het vrijdag 24 november 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld in Rat Verlegh Stadion in Breda.

Via de NAC Breda - FC Den Bosch live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NAC Breda - FC Den Bosch (1-0)

Het Eerste Divisie duel tussen NAC Breda en FC Den Bosch is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 1-0 overwinning voor NAC Breda. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 62e minuut dacht NAC Breda op voorsprong te komen via een doelpunt van Sigurd Haugen. Helaas voor NAC Breda werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 68e minuut kreeg Yuya Ikeshita van FC Den Bosch voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor FC Den Bosch de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Sander van der Eijk niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-0 eindstand.

LIVE NAC Breda - FC Den Bosch 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NAC Breda - FC Den Bosch teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

0' Wissel NAC Breda Wissel Jean-Paul van Gastel voor NAC Breda
34' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor Casper Staring Clint Leemans FC Den Bosch
60' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor Nick de Groot FC Den Bosch
61' Wissel NAC Breda Wissel Tomasz Kaczmarek voor NAC Breda
62' Doelpunt NAC Breda Doelpunt Sigurd Haugen met assist van Matthew Garbett NAC Breda
63' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor Sigurd Haugen Dominik Janošek FC Den Bosch 1-0
65' Wissel FC Den Bosch Wissel Luke Mbete voor FC Den Bosch
68' Wissel FC Den Bosch Wissel Ilias Boumassaoudi voor Shalva Ogbaidze FC Den Bosch
68' Tweede gele kaart FC Den Bosch Tweede gele kaart voor Yuya Ikeshita Gedion Zelalem FC Den Bosch
70' Wissel FC Den Bosch Wissel Luke Mbete voor FC Den Bosch
83' Wissel FC Den Bosch Wissel Dennis Gyamfi voor Rik Mulders FC Den Bosch
83' Wissel FC Den Bosch Wissel Vieiri Kotzebue voor Kacper Kostorz FC Den Bosch
86' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor Ryan Leijten Ricardo Henning FC Den Bosch
95' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor Yuya Ikeshita FC Den Bosch
Video hoogtepunten en samenvatting NAC Breda - FC Den Bosch
Opstellingen NAC Breda - FC Den Bosch
De opstellingen van NAC Breda en FC Den Bosch zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NAC Breda gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Den Bosch zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Jean-Paul van Gastel
Formatie 5-3-2
Coach William van Overbeek
Voorbeschouwing NAC Breda - FC Den Bosch

NAC Breda en FC Den Bosch treffen elkaar in de 16e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NAC Breda en FC Den Bosch in de Eerste Divisie vond plaats op 7 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor NAC Breda. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is NAC Breda favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl FC Den Bosch slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst NAC Breda 6
Winst FC Den Bosch 3
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NAC Breda op een 9e positie staat, terwijl we FC Den Bosch terugvinden op de 19e plaats.