Nabeschouwing Roda JC - FC Emmen (3-2) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 16 februari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Roda JC het vrijdag 16 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - FC Emmen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - FC Emmen (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Roda JC en FC Emmen is onder leiding van scheidsrechter Wouter Wiersma geëindigd in een 3-2 overwinning voor Roda JC. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door Arjen Van Der Heide, waarmee Roda JC Kerkrade met 1-0 de leiding nam. FC Emmen kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Mike te Wierik, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 67e minuut zette Ben Scholte zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Emmen de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Saydou Bangura in de 92e minuut de 2-2 maakte namens Roda JC Kerkrade. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Roda JC Kerkrade dat in de 95e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Teun Bijleveld de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Wouter Wiersma bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Roda JC.

LIVE Roda JC - FC Emmen 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - FC Emmen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor Matisse Didden Roda JC Kerkrade
38' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor Lucas Bernadou FC Emmen
42' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Arjen Van Der Heide met assist van Matisse Didden Roda JC Kerkrade 1-0
43' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor Mike te Wierik FC Emmen
46' Doelpunt FC Emmen Doelpunt Mike te Wierik met assist van Jeff Hardeveld FC Emmen 1-1
63' Wissel FC Emmen Wissel Bradly van Hoeven voor Vicente Besuijen FC Emmen
63' Wissel FC Emmen Wissel Ben Scholte voor Desley Ubbink FC Emmen
67' Doelpunt FC Emmen Doelpunt Ben Scholte met assist van Bradly van Hoeven FC Emmen 1-2
72' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Lennerd Daneels voor Arjen Van Der Heide Roda JC Kerkrade
72' Wissel FC Emmen Wissel Dennis Vos voor Julius Dirksen FC Emmen
72' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Joey Muller voor Wesley Spieringhs Roda JC Kerkrade
77' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Maximilian Schmid voor Rodney Kongolo Roda JC Kerkrade
77' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Metehan Güçlü voor Lucas Beerten Roda JC Kerkrade
81' Wissel FC Emmen Wissel Faris Hammouti voor Lucas Bernadou FC Emmen
81' Wissel FC Emmen Wissel Patrick Brouwer voor Chardi Landu FC Emmen
87' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Saydou Bangura voor Vaclav Sejk Roda JC Kerkrade
92' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Saydou Bangura met assist van Walid Ould-Chikh Roda JC Kerkrade 2-2
95' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Teun Bijleveld Roda JC Kerkrade 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - FC Emmen
Opstellingen Roda JC - FC Emmen
De opstellingen van Roda JC en FC Emmen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roda JC gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Emmen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Bas Sibum
Coach Fred Grim
Voorbeschouwing Roda JC - FC Emmen

Roda JC en FC Emmen treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wouter Wiersma en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en FC Emmen in de Eerste Divisie vond plaats op 15 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roda JC. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is FC Emmen favoriet. 3 keer wist de ploeg van Roda JC te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Roda JC. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Roda JC 2
Winst FC Emmen 3
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roda JC op een 3e positie staat, terwijl we FC Emmen terugvinden op de 12e plaats.