Nabeschouwing Willem II - ADO Den Haag (2-1) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 16 februari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Willem II het vrijdag 16 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - ADO Den Haag (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Willem II en ADO Den Haag is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 2-1 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Ringo Meerveld, waarmee Willem II met 1-0 de leiding nam. Willem II vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jesse Bosch op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 86e minuut wist ADO Den Haag de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Timothy Derijck. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want ADO Den Haag kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alex Bos, waardoor Willem II dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Willem II - ADO Den Haag 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Willem II Doelpunt Ringo Meerveld met assist van Raffael Behounek Willem II 1-0
16' Doelpunt Willem II Doelpunt Jesse Bosch met assist van Ringo Meerveld Willem II 2-0
38' Gele kaart Willem II Gele kaart voor Raffael Behounek Willem II
46' Wissel ADO Den Haag Wissel Jerry van Ewijk voor Alex Schalk ADO Den Haag
46' Wissel ADO Den Haag Wissel Timothy Derijck voor Justin Che ADO Den Haag
55' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor Tyrese Asante ADO Den Haag
62' Wissel Willem II Wissel Jeremy Bokila voor Thijs Oosting Willem II
72' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor J. van der Sande ADO Den Haag
74' Wissel ADO Den Haag Wissel Lasse Vigen Christensen voor Jari Vlak ADO Den Haag
75' Wissel ADO Den Haag Wissel Malik Sellouki voor Bart van Hintum ADO Den Haag
75' Wissel ADO Den Haag Wissel Silvinho Esajas voor Tyrese Asante ADO Den Haag
76' Wissel Willem II Wissel Khaled Razak voor Jeredy Hilterman Willem II
77' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor Silvinho Esajas ADO Den Haag
86' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt Timothy Derijck met assist van Daryl van Mieghem ADO Den Haag 2-1
89' Wissel Willem II Wissel Rob Nizet voor Nick Doodeman Willem II
89' Wissel Willem II Wissel Valentino Vermeulen voor Rúnar Þór Sigurgeirsson Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - ADO Den Haag
Opstellingen Willem II - ADO Den Haag
De opstellingen van Willem II en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en ADO Den Haag zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.