Nabeschouwing Ajax - Feyenoord (3-2) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 20 maart 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Ajax het zondag 20 maart 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Feyenoord (3-2)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 3-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door L. Sinisterra, waarmee Feyenoord met 0-1 de leiding nam. Ajax kwam in de 24e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Haller, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 28e minuut zette G. Til zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Feyenoord de leiding in de wedstrijd nam.

Na 78 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat D. Tadic de 2-2 maakte voor Ajax. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Ajax dat in de 86e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Antony de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 93 minuten kon Antony van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Ajax het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - Feyenoord 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Feyenoord Doelpunt L. Sinisterra Feyenoord 0-1
24' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller Ajax 1-1
28' Doelpunt Feyenoord Doelpunt G. Til met assist van C. Dessers Feyenoord 1-2
46' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor E. Alvarez Ajax
63' Wissel Feyenoord Wissel J. Hendrix voor J. Toornstra Feyenoord
69' Wissel Ajax Wissel N. Tagliafico voor D. Blind Ajax
69' Wissel Ajax Wissel B. Brobbey voor S. Berghuis Ajax
76' Wissel Feyenoord Wissel B. Linssen voor C. Dessers Feyenoord
78' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadic Ajax 2-2
83' Wissel Feyenoord Wissel M. Pedersen voor L. Sinisterra Feyenoord
86' Doelpunt Ajax Doelpunt Antony met assist van N. Tagliafico Ajax 3-2
88' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Antony Ajax
90' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor L. Martinez Ajax
93' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor Antony Ajax
95' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Klaassen Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Feyenoord
Opstellingen Ajax - Feyenoord
De opstellingen van Ajax en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Arne Slot
Voorbeschouwing Ajax - Feyenoord

Ajax en Feyenoord treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 19 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 22 keer te winnen, terwijl Feyenoord slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 22
Winst Feyenoord 4
Gelijkspel 9
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 1e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 3e plaats.