Nabeschouwing AZ - Feyenoord (2-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 27 februari 2022 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt AZ het zondag 27 februari 2022 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Feyenoord (2-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 19 minuten. J. Karlsson maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee AZ vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 30e minuut mocht er opnieuw een penalty genomen worden. Het was wederom J. Karlsson die aanlegde en vervolgens de 2-0 wist te scoren voor AZ. In de 52e minuut wist Feyenoord de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via L. Geertruida. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Feyenoord kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Higler, waardoor AZ dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE AZ - Feyenoord 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor J. Hendrix Feyenoord
19' Penalty AZ Penalty J. Karlsson AZ 1-0
26' Gele kaart AZ Gele kaart voor B. Martins Indi AZ
26' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor O. Kokcu Feyenoord
28' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor T. Malacia Feyenoord
30' Penalty AZ Penalty J. Karlsson AZ 2-0
35' VAR: Afgekeurd doelpunt D. de Wit Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel D. de Wit AZ
38' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. de Wit AZ
46' Wissel Feyenoord Wissel M. Pedersen voor T. Malacia Feyenoord
52' Doelpunt Feyenoord Doelpunt L. Geertruida Feyenoord 2-1
68' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor A. F. Witry AZ
68' Wissel AZ Wissel T. Reijnders voor F. Midtsjo AZ
73' Wissel Feyenoord Wissel A. Jahanbakhsh voor J. Hendrix Feyenoord
77' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. Clasie AZ
78' Wissel AZ Wissel K. Sowah voor V. Pavlidis AZ
82' Wissel Feyenoord Wissel P. Walemark voor B. Linssen Feyenoord
87' Wissel AZ Wissel S. Beukema voor J. Clasie AZ
87' Wissel Feyenoord Wissel C. Bassett voor M. Senesi Feyenoord
95' Gele kaart AZ Gele kaart voor O. Wijndal AZ
96' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. Karlsson AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Feyenoord
Opstellingen AZ - Feyenoord
De opstellingen van AZ en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Pascal Jansen
Coach Arne Slot
Voorbeschouwing AZ - Feyenoord

AZ en Feyenoord treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 7 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 14 keer wist de ploeg van AZ te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor AZ. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst AZ 10
Winst Feyenoord 14
Gelijkspel 9
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 4e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 3e plaats.