Nabeschouwing FC Groningen - Feyenoord (1-1) || Eredivisie

Zondag 12 december 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie neemt FC Groningen het zondag 12 december 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Feyenoord (1-1)

In de Eredivisie heeft de wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 60e minuut door M. Senesi, waarmee Feyenoord met 0-1 de leiding nam. FC Groningen kwam na 65 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van J. Larsen, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - Feyenoord
Goals
1
1
Balbezit
34%
66%
Gele kaarten
4
1
Schoten totaal
5
23
Schoten op doel
3
6
Aanvallen
105
141
Gevaarlijke aanvallen
35
107
Passes
297
560
Overtredingen
12
9
Buitenspel
0
3
Corners
0
13
Wissels
3
4
LIVE FC Groningen - Feyenoord 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor N. Kasanwirjo FC Groningen
33' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Suslov FC Groningen
54' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor F. Aursnes Feyenoord
60' Doelpunt Feyenoord Doelpunt M. Senesi met assist van G. Trauner Feyenoord 0-1
65' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Larsen met assist van L. Duarte FC Groningen 1-1
69' Wissel Feyenoord Wissel A. Jahanbakhsh voor J. Toornstra Feyenoord
69' Wissel Feyenoord Wissel C. Dessers voor B. Linssen Feyenoord
69' Wissel Feyenoord Wissel L. Geertruida voor M. Pedersen Feyenoord
72' Wissel FC Groningen Wissel W. Dammers voor C. Ngonge FC Groningen
72' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor M. de Leeuw FC Groningen
80' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor P. Leeuwenburgh FC Groningen
82' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor R. Postema FC Groningen
88' Wissel Feyenoord Wissel R. Nelson voor L. Sinisterra Feyenoord
89' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor L. Duarte FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Feyenoord
Opstellingen FC Groningen - Feyenoord
De opstellingen van FC Groningen en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Danny Buijs
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
16 Jan Hoekstra K
25 Jan de Boer K
4 Wessel Dammers V
30 Elias Olsson V
40 Bjorn Meijer V
32 Luciano Valente M
26 Daniël van Kaam M
29 Romano Postema A
14 Patrick Joosten A
19 Paulos Abraham A
Voorbeschouwing FC Groningen - Feyenoord

FC Groningen en Feyenoord treffen elkaar in de 16e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 24 februari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 15 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor FC Groningen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 8
Winst Feyenoord 15
Gelijkspel 11
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 12e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.

Tags
FC Groningen - Feyenoord Opstelling FC Groningen Opstelling Feyenoord Live FC Groningen - Feyenoord Live FC Groningen - Feyenoord kijken FC Groningen - Feyenoord kijken Live FC Groningen - Feyenoord stream FC Groningen - Feyenoord Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - Feyenoord Uitslag FC Groningen - Feyenoord Statistieken FC Groningen - Feyenoord Eredivisie 2021/2022 FC Groningen - Feyenoord wedden FC Groningen - Feyenoord gokken FC Groningen - Feyenoord Unibet