Nabeschouwing FC Groningen - NEC (4-3) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 12 maart 2022 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Groningen het zaterdag 12 maart 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - NEC (4-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en NEC is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 4-3 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Groningen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van M. de Leeuw. NEC kwam in de 13e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Akman, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 17e minuut moest NEC verder met een man minder nadat S. El Karouani een rode kaart had gekregen.

In de 22e minuut was het FC Groningen dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van J. Larsen. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat L. Schone van NEC de 2-2 maakte in de 29e minuut. NEC kwam op voorsprong nadat M. Mattsson de 2-3 wist te maken na 32 minuten. In de 80e minuut viel even later opnieuw een doelpunt. Het was R. Postema die de score op 3-3 zette en daarmee FC Groningen weer op gelijke hoogte bracht. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door R. Postema van FC Groningen die daarmee in de 91e minuut de eindstand bepaalde: 4-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sander van der Eijk bij een 4-3 eindstand in het voordeel van FC Groningen.

LIVE FC Groningen - NEC 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. de Leeuw FC Groningen 1-0
13' Doelpunt NEC Doelpunt A. Akman NEC 1-1
17' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor J. Larsen FC Groningen
17' Rode kaart NEC Rode kaart voor S. El Karouani NEC
22' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Larsen met assist van L. Duarte FC Groningen 2-1
27' Gele kaart NEC Gele kaart voor R. Meijer NEC
29' Doelpunt NEC Doelpunt L. Schone NEC 2-2
32' Doelpunt NEC Doelpunt M. Mattsson NEC 2-3
46' Wissel FC Groningen Wissel D. Irandust voor B. van Hintum FC Groningen
60' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. El Hankouri FC Groningen
66' Wissel FC Groningen Wissel C. Ngonge voor P. Abraham FC Groningen
75' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor L. Duarte FC Groningen
78' Wissel FC Groningen Wissel D. Dankerlui voor T. Suslov FC Groningen
78' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor M. de Leeuw FC Groningen
80' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Postema met assist van D. Dankerlui FC Groningen 3-3
82' Wissel NEC Wissel I. Marquez voor A. Akman NEC
87' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Irandust FC Groningen
88' Wissel NEC Wissel I. Bronkhorst voor M. Mattsson NEC
88' Wissel FC Groningen Wissel M. Sverko voor M. El Hankouri FC Groningen
91' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Postema FC Groningen 4-3
97' Wissel FC Groningen Wissel M. Bogarde voor N. Kasanwirjo FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - NEC
Opstellingen FC Groningen - NEC
De opstellingen van FC Groningen en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en NEC zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Danny Buijs
Formatie 3-4-1-2
Coach Rogier Meijer
Voorbeschouwing FC Groningen - NEC

FC Groningen en NEC treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en NEC in de Eredivisie vond plaats op 31 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl NEC slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 9
Winst NEC 8
Gelijkspel 8
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 10e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 9e plaats.