Nabeschouwing FC Groningen - Vitesse (0-1) || Eredivisie 2021/2022

Woensdag 22 september 2021 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Groningen het woensdag 22 september 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Vitesse (0-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 0-1 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor M. te Wierik in de 36e minuut, waardoor FC Groningen met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 47 minuten was het Y. Gboho die Vitesse op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen. In de 49e minuut moest FC Groningen verder met een man minder nadat D. van Kaam een rode kaart had gekregen. Het lukte Vitesse in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Vitesse uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE FC Groningen - Vitesse 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Rode kaart FC Groningen Rode kaart voor M. te Wierik FC Groningen
47' Doelpunt Vitesse Doelpunt Y. Gboho Vitesse 0-1
49' Rode kaart FC Groningen Rode kaart voor D. van Kaam FC Groningen
46' Wissel Vitesse Wissel O. Tannane voor S. Tronstad Vitesse
46' Wissel FC Groningen Wissel M. Sverko voor D. Irandust FC Groningen
51' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Bero Vitesse
61' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor O. Tannane Vitesse
63' Wissel Vitesse Wissel P. Vroegh voor M. Bero Vitesse
74' Wissel FC Groningen Wissel M. de Leeuw voor C. Ngonge FC Groningen
75' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor J. Larsen FC Groningen
80' Wissel Vitesse Wissel D. Huisman voor Y. Gboho Vitesse
81' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor L. Openda Vitesse
91' Wissel Vitesse Wissel D. Oroz voor R. Bazoer Vitesse
91' Wissel FC Groningen Wissel D. Dankerlui voor B. van Hintum FC Groningen
91' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor T. Suslov FC Groningen
92' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor J. Rasmussen Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Vitesse
Opstellingen FC Groningen - Vitesse
De opstellingen van FC Groningen en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Vitesse zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.