Nabeschouwing FC Twente - AZ (3-1) || Eredivisie 2021/2022

Donderdag 23 september 2021 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Twente het donderdag 23 september 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - AZ (3-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en AZ is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 3-1 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Twente kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van R. van Wolfswinkel. FC Twente vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Rots op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 44e minuut wist AZ de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via J. Karlsson.

Na 91 minuten werd de voorsprong voor FC Twente vergroot nadat D. Limnios de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor FC Twente.

LIVE FC Twente - AZ 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. van Wolfswinkel met assist van M. Vlap FC Twente 1-0
17' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. Rots FC Twente 2-0
23' Wissel AZ Wissel P. Chatzidiakos voor T. Letschert AZ
39' Gele kaart AZ Gele kaart voor B. Martins Indi AZ
44' Doelpunt AZ Doelpunt J. Karlsson met assist van F. Midtsjo AZ 2-1
46' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor R. van Wolfswinkel FC Twente
46' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor T. Reijnders AZ
51' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. de Wit AZ
57' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. Propper FC Twente
69' Wissel AZ Wissel H. Evjen voor D. de Wit AZ
72' Wissel FC Twente Wissel J. Oosterwolde voor M. Vlap FC Twente
72' Wissel FC Twente Wissel V. Misidjan voor D. Rots FC Twente
75' Wissel AZ Wissel T. Oosting voor O. Wijndal AZ
75' Wissel AZ Wissel J. Duin voor V. Pavlidis AZ
82' Wissel FC Twente Wissel J. Bosch voor R. Zerrouki FC Twente
84' Gele kaart AZ Gele kaart voor A. Gudmundsson AZ
89' Wissel FC Twente Wissel D. Dumic voor M. Hilgers FC Twente
90' Gele kaart AZ Gele kaart voor P. Chatzidiakos AZ
91' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. Limnios met assist van V. Misidjan FC Twente 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - AZ
Opstellingen FC Twente - AZ
De opstellingen van FC Twente en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ron Jans
Coach Pascal Jansen
Voorbeschouwing FC Twente - AZ

FC Twente en AZ treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en AZ in de Eredivisie vond plaats op 13 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 15 keer wist de ploeg van FC Twente te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor FC Twente. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Twente 10
Winst AZ 15
Gelijkspel 7
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 10e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 17e plaats.