Nabeschouwing FC Twente - PSV (3-3) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 2 april 2022 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Twente het zaterdag 2 april 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - PSV (3-3)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen FC Twente en PSV geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 3-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door R. van Wolfswinkel, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. FC Twente vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. van Wolfswinkel op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 25e minuut volgde een derde treffer van FC Twente, waarmee M. Vlap zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 35 minuten deed J. Veerman iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van PSV werd verkleind tot 3-1. In de 53e minuut kwam PSV weer dichterbij, nadat C. Gakpo de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de blessuretijd van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor PSV. Het was O. Boscagli die in de 93e minuut het belangrijke doelpunt maakte, waarmee de stand weer gelijk werd: 3-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE FC Twente - PSV 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' VAR: Afgekeurd doelpunt J. Brenet Afgekeurd doelpunt vanwege hands J. Brenet FC Twente
13' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. van Wolfswinkel met assist van D. Limnios FC Twente 1-0
19' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. van Wolfswinkel met assist van D. Rots FC Twente 2-0
25' Doelpunt FC Twente Doelpunt M. Vlap met assist van D. Rots FC Twente 3-0
35' Doelpunt PSV Doelpunt J. Veerman met assist van E. Zahavi PSV 3-1
42' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor M. Sadilek FC Twente
46' Wissel PSV Wissel N. Madueke voor J. Teze PSV
46' Wissel PSV Wissel A. Ramalho voor R. Doan PSV
46' Wissel PSV Wissel C. Gakpo voor E. Gutierrez PSV
53' Doelpunt PSV Doelpunt C. Gakpo met assist van M. Gotze PSV 3-2
59' Gele kaart PSV Gele kaart voor A. Ramalho PSV
59' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. van Wolfswinkel FC Twente
69' Wissel FC Twente Wissel J. Bosch voor M. Vlap FC Twente
69' Wissel FC Twente Wissel V. Cerny voor D. Rots FC Twente
69' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor R. van Wolfswinkel FC Twente
71' Gele kaart PSV Gele kaart voor I. Sangare PSV
72' Wissel PSV Wissel Carlos Vinicius voor E. Zahavi PSV
78' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. Zerrouki FC Twente
80' Gele kaart PSV Gele kaart voor Carlos Vinicius PSV
88' Wissel FC Twente Wissel M. Hilgers voor D. Limnios FC Twente
91' Wissel PSV Wissel Y. Vertessen voor Mauro Junior PSV
93' Doelpunt PSV Doelpunt O. Boscagli PSV 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - PSV
Opstellingen FC Twente - PSV
De opstellingen van FC Twente en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ron Jans
Voorbeschouwing FC Twente - PSV

FC Twente en PSV treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en PSV in de Eredivisie vond plaats op 30 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 12 keer wist de ploeg van FC Twente te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor FC Twente. 14 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Twente 5
Winst PSV 12
Gelijkspel 14
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 4e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 2e plaats.