Nabeschouwing FC Twente - RKC Waalwijk (2-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 12 december 2021 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Twente het zondag 12 december 2021 om 12:15 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - RKC Waalwijk (2-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Twente kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van R. van Wolfswinkel. FC Twente vergrootte in de 5e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Vlap op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 10e minuut wist RKC Waalwijk de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via J. Odgaard. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want RKC Waalwijk kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 89e minuut werd S. Adewoye van RKC Waalwijk met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor RKC Waalwijk het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel, waardoor FC Twente dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Twente - RKC Waalwijk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. van Wolfswinkel FC Twente 1-0
5' Doelpunt FC Twente Doelpunt M. Vlap met assist van D. Rots FC Twente 2-0
10' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt J. Odgaard met assist van L. Daneels RKC Waalwijk 2-1
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Adewoye voor D. Van den Buijs RKC Waalwijk
65' Wissel RKC Waalwijk Wissel T. Lutonda voor A. Buttner RKC Waalwijk
65' Wissel RKC Waalwijk Wissel A. El Bouchataoui voor A. Azhil RKC Waalwijk
65' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. Kuijpers voor L. Daneels RKC Waalwijk
70' Wissel FC Twente Wissel V. Cerny voor V. Misidjan FC Twente
73' Wissel RKC Waalwijk Wissel F. Stokkers voor I. Bel Hassani RKC Waalwijk
77' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Oosting RKC Waalwijk
87' Wissel FC Twente Wissel J. Bosch voor M. Vlap FC Twente
87' Wissel FC Twente Wissel D. Limnios voor D. Rots FC Twente
89' Rode kaart RKC Waalwijk Rode kaart voor S. Adewoye RKC Waalwijk
93' Wissel FC Twente Wissel D. Cleonise voor R. van Wolfswinkel FC Twente
93' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Odgaard RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - RKC Waalwijk
Opstellingen FC Twente - RKC Waalwijk
De opstellingen van FC Twente en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Coach Ron Jans
Formatie 3-4-1-2
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing FC Twente - RKC Waalwijk

FC Twente en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 16e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en RKC Waalwijk in de Eredivisie vond plaats op 13 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor RKC Waalwijk. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl RKC Waalwijk slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 8
Winst RKC Waalwijk 4
Gelijkspel 6
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 7e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 14e plaats.