Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen (2-0) || Eredivisie

Zaterdag 15 januari 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie neemt FC Twente het zaterdag 15 januari 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen (2-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 77e minuut door M. Ugalde, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 88e minuut voor dat FC Twente via R. van Wolfswinkel op 2-0 kwam te staan.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor FC Twente.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - SC Heerenveen
Goals
2
0
Balbezit
57%
43%
Schoten totaal
15
8
Schoten op doel
5
2
Aanvallen
129
78
Gevaarlijke aanvallen
39
36
Passes
453
338
Overtredingen
12
12
Corners
4
5
Wissels
5
4
LIVE FC Twente - SC Heerenveen 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
43' Wissel FC Twente Wissel J. Pleguezuelo voor R. Propper FC Twente
70' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Veerman voor S. de Jong SC Heerenveen
70' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Al Hajj voor F. Stevanovic SC Heerenveen
73' Wissel FC Twente Wissel D. Cleonise voor V. Misidjan FC Twente
73' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor M. Vlap FC Twente
77' Wissel SC Heerenveen Wissel I. Dresevic voor A. Tahiri SC Heerenveen
77' Doelpunt FC Twente Doelpunt M. Ugalde FC Twente 1-0
82' Wissel SC Heerenveen Wissel B. Nygren voor N. Bakker SC Heerenveen
88' Penalty FC Twente Penalty R. van Wolfswinkel FC Twente 2-0
91' Wissel FC Twente Wissel G. Smal voor J. Oosterwolde FC Twente
91' Wissel FC Twente Wissel D. Rots voor D. Limnios FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - SC Heerenveen
Opstellingen FC Twente - SC Heerenveen
De opstellingen van FC Twente en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Ron Jans
Formatie 4-3-3
Coach Johnny Jansen
Basiselftal SC Heerenveen
# Speler Pos.
22 Xavier Mous K
15 Nick Bakker V
4 Sven van Beek V
13 Rami Kaib V
27 Milan van Ewijk V
26 Anas Tahiri M
10 Tibor Halilović M
21 Rodney Kongolo M
6 Siem de Jong A
11 Anthony Musaba A
7 Filip Stevanović A
Wissels SC Heerenveen
# Speler Pos.
36 Marijn Dijkstra K
23 Jan Bekkema K
2 Syb van Ottele V
14 Ibrahim Drešević V
5 Lucas Woudenberg V
19 Jan Ras M
35 Djenahro Nunumete M
17 Rami Hajal M
9 Henk Veerman A
8 Benjamin Nygren A
Voorbeschouwing FC Twente - SC Heerenveen

FC Twente en SC Heerenveen treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 26 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Twente 15
Winst SC Heerenveen 12
Gelijkspel 6
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 6e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 10e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Twente - SC Heerenveen Opstelling FC Twente Opstelling SC Heerenveen Live FC Twente - SC Heerenveen Live FC Twente - SC Heerenveen kijken FC Twente - SC Heerenveen kijken Live FC Twente - SC Heerenveen stream FC Twente - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen Uitslag FC Twente - SC Heerenveen Statistieken FC Twente - SC Heerenveen Eredivisie 2021/2022 FC Twente - SC Heerenveen wedden FC Twente - SC Heerenveen gokken FC Twente - SC Heerenveen Unibet