Nabeschouwing FC Utrecht - Feyenoord (3-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 29 augustus 2021 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Utrecht het zondag 29 augustus 2021 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - Feyenoord (3-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 3-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door L. Sinisterra, waarmee Feyenoord met 0-1 de leiding nam. FC Utrecht kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van W. Janssen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette M. Sylla zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Utrecht de leiding in de wedstrijd nam.

S. Gustafson zette FC Utrecht even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Dennis Higler toegekende penalty wist te benutten.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor FC Utrecht.

LIVE FC Utrecht - Feyenoord 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

42' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor T. Malacia Feyenoord
45' Doelpunt Feyenoord Doelpunt L. Sinisterra met assist van A. Jahanbakhsh Feyenoord 0-1
47' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor G. Til Feyenoord
47' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt W. Janssen met assist van A. Douvikas FC Utrecht 1-1
46' Wissel Feyenoord Wissel F. Aursnes voor A. Jahanbakhsh Feyenoord
48' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt M. Sylla met assist van M. van der Hoorn FC Utrecht 2-1
51' Penalty FC Utrecht Penalty S. Gustafson FC Utrecht 3-1
53' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor J. Toornstra Feyenoord
58' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor R. Hendriks Feyenoord
63' Wissel FC Utrecht Wissel M. Van der Maarel voor H. ter Avest FC Utrecht
74' Wissel FC Utrecht Wissel S. van de Streek voor A. Douvikas FC Utrecht
74' Wissel FC Utrecht Wissel M. Mahi voor B. Ramselaar FC Utrecht
75' Wissel FC Utrecht Wissel J. van Overeem voor Q. Timber FC Utrecht
75' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor A. Maher FC Utrecht
81' Wissel Feyenoord Wissel A. Balde voor J. Toornstra Feyenoord
87' Wissel FC Utrecht Wissel D. Van Den Berg voor S. Gustafson FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - Feyenoord
Opstellingen FC Utrecht - Feyenoord
De opstellingen van FC Utrecht en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach René Hake
Coach Arne Slot
Voorbeschouwing FC Utrecht - Feyenoord

FC Utrecht en Feyenoord treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 23 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 19 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor FC Utrecht. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 4
Winst Feyenoord 19
Gelijkspel 10
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 6e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 2e plaats.