Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Groningen (1-4) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 27 november 2021 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Fortuna Sittard het zaterdag 27 november 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Groningen (1-4)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 1-4 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door M. Seuntjens, waarmee Fortuna Sittard met 1-0 de leiding nam. FC Groningen kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Ngonge, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van G. Cox kwam FC Groningen in de 42e minuut op een 1-2 voorsprong te staan.

Na 51 minuten werd de voorsprong voor FC Groningen vergroot nadat D. Irandust de 1-3 wist te scoren. In de 63e minuut werd R. Janssen van Fortuna Sittard met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor FC Groningen met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. In de 80e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het J. Larsen die namens FC Groningen het net wist te raken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jeroen Manschot en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van FC Groningen.

LIVE Fortuna Sittard - FC Groningen 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt M. Seuntjens met assist van Z. Flemming Fortuna Sittard 1-0
29' Doelpunt FC Groningen Doelpunt C. Ngonge met assist van W. Dammers FC Groningen 1-1
42' Eigen doelpunt FC Groningen Eigen doelpunt G. Cox FC Groningen 1-2
51' Doelpunt FC Groningen Doelpunt D. Irandust FC Groningen 1-3
57' Wissel Fortuna Sittard Wissel I. Pinto voor M. Tirpan Fortuna Sittard
57' Wissel Fortuna Sittard Wissel D. Duarte voor T. Noslin Fortuna Sittard
63' Rode kaart Fortuna Sittard Rode kaart voor R. Janssen Fortuna Sittard
64' Wissel Fortuna Sittard Wissel N. Lonwijk voor A. Ferati Fortuna Sittard
71' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Samaris voor B. Rienstra Fortuna Sittard
75' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor N. Kasanwirjo FC Groningen
80' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Larsen met assist van D. Irandust FC Groningen 1-4
86' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor J. Larsen FC Groningen
86' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor C. Ngonge FC Groningen
90' Wissel FC Groningen Wissel E. Olsson voor B. van Hintum FC Groningen
90' Wissel FC Groningen Wissel B. Meijer voor M. Sverko FC Groningen
92' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor P. Abraham FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - FC Groningen
Opstellingen Fortuna Sittard - FC Groningen
De opstellingen van Fortuna Sittard en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.